Conceptul Aston Martin CC100 marchează 100 de ani de existenţă a mărcii britanice

Britanicii de la Aston Martin ne-au cam păcălit la Salonul Auto Geneva 2013, unde au prezentat ediţia specială Vanquish Centenary Edition, care ar fi trebuit să aniverseze 100 de ani de existenţă a mărcii auto. Dar o ediţie specială a unui model existent nu prea se potriveşte cu marcarea unui secol de Aston, aşa că acum englezii au prezentat conceptul CC100, care este cadoul făcut şi primit de Aston Martin pentru sărbătorirea a 100 de ani de existenţă a companiei.

Conceptul Aston Martin CC100 marchează 100 de ani de existenţă a mărcii britanice Conceptul Aston Martin CC100 marchează 100 de ani de existenţă a mărcii britanice

Aston Martin CC100 Concept este maşina care marchează 100 de ani de existenţă a companiei auto britanice. Fireşte, n-am uitat că Aston Martin a prezentat ediţia specială Vanquish Centenary Edition la Salonul Auto Geneva 2013, care a fost descrisă atunci ca fiind maşina care sărbătoreşte un secol de Aston.

Se pare, însă, că englezii şi-au dat seama că o simplă ediţie specială a unui model existent nu prea este un cadou potrivit pentru marcarea unui eveniment atât de important, aşa că acum ne îndulcesc privirea cu prototipul CC100, a cărui denumire se traduce în Concept Car 100.

Construită pe platforma modelului V12 Vantage, maşina a debutat ieri la cursa de 24 de ore de la Nürburgring, unde a făcut un tur demonstrativ cu Ulrich Bez, şeful Aston Martin, la volan.

Conceptul CC100 a fost desenat şi construit în mai puţin de şase luni şi combină liniile de design ale modelului istoric DBR1 cu formele modelelor actuale, precum grila radiatorului de mari dimensiuni, prizele de aer din laterale şi posteriorul proeminent care aduce aminte de conceptul V12 Zagato.

Sub capotă, speedsterul britanic are parte de ultima generaţie a motorului V12 de 6,0 litri aspirat natural, cuplat la o cutie de viteze secvenţială cu şase trepte, controlată prin intermediul padelelor montate pe coloana de direcţie.

Datele tehnice nu au fost publicate, însă ştim că prototipul Aston Martin CC100 poate face sprintul de la zero până la 100 km/h în puţin peste patru secunde, iar viteza maximă este de 290 km/h, limitată electronic.

Video Aston Martin CC100 Concept:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.