Conceptul Ferrari F80 arată ca venit de pe Marte să-i ia locul lui LaFerrari

Autor: Tudor Rus 20 aug. 2014 Concepte auto

Adriano Raeli este numele designerului independent care şi-a imaginat şi a transpus digital minunăţia de prototip pe care a numit-o Ferrari F80. F80 îşi propune să fie „un monopost de F1 care poate circula legal pe drumurile publice” şi se inspiră din proiectul din aviaţie NGAD (Next Generation Air Dominance).

Ca să vedeţi că Ferrari F80 e pus pe fapte mari chiar şi din postura de studiu de design, avem şi specificaţiile pe care designerul le vede demne de amploarea creaţiei sale. F80 ar trebui să fie propulsat de un motor V8 biturbo de 900 CP asistat de un sistem KERS (similar cu cel utilizat de Ferrari LaFerrari) care mai contribuie cu 300 CP.

Din ecuaţia de mai sus rezultă cu Ferrari F80 ar putea accelera de la 0 la 100 km/h în sub două secunde şi ar fi capabil de atingerea unei viteze maxime de 500 km/h, în condiţiile în care masa totală ar fi cotată undeva la doar 800 kg.

Ştim că aceste cifre sunt astronomice, aşa că ne interesează ce aţi schimba voi la concept pentru a-l aduce cu picioarele pe pământ. Sau de ce nu, ce aţi mai adăuga?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide