Conceptul iGo – maşina viitorului pentru fanii iPod, iPhone sau iPad

Autor: Adrian Mihălţianu 22 nov. 2012 Concepte auto

Apple este unul dintre cei mai influenţi jucători din domeniul IT în lume, fiind cunoscut pentru multe gadgeturi: de la calculatoarele MAC până la telefoanele iPhone sau playerele iPod.

Dar ce-ar fi dacă Apple s-ar lansa în producţia de maşini? Nu e pentru prima dată când vedem un răspuns la această întrebare (vă amintiţi de conceptul iMove realizat de românul Liviu Tudoran?), dar, cu siguranţă, propunerea designerului Shane Baxley depăşeşte aşteptările.

De fapt, iGo nu este o maşină în sine, ci e conceptul unui sistem de mijloace de transport şi al unei infrastructuri, toate gândite în stil Apple, aplicând eficienţa şi designul mimimalist, dar stilat.

Baxley imaginează trei vehicule, nu doar unul, fiecare destinat unor necesităţi de transport clare: iMe este o ”capsulă” pentru o singură persoană, iUs este un fel de coupe, pentru transportul a doar doi pasageri, iar iWe este versiunea familistă, destinată voiajelor mai lungi.

Designerul s-a gândit, evident, la aplicaţii speciale pentru iPhone, în timp ce vehiculele au, după cum era de aşteptat, propulsie electrică, de origine Tesla. Un alt aspect interesant este designul simetric, vehiculele putându-se deplasa în ambele sensuri.

Vorbim de vehicule autonome, care comunică între ele şi sunt sunt controlate prin Apple Cloud Network, deci timpul de deplasare şi consumul de energie sunt eficientizate. Foarte interesantă ideea folosirii suprafeţei vitrate ca ecran de afişare a informaţiilor din Cloud.

Cum vi se pare propunerea iGo a lui Shane Baxley?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide