Conceptul Infiniti QX30 prefigurează un viitor rival pentru Mercedes-Benz GLA

În 2013, cei de la Infiniti şi-au arătat intenţia de a intra pe terenul hatchbackurilor compacte premium cu conceptul Q30. Acum, aceeaşi companie ne arată versiunea crossover a acelui prototip, denumită QX30.

Conceptul Infiniti QX30 prefigurează un viitor rival pentru Mercedes-Benz GLA Conceptul Infiniti QX30 prefigurează un viitor rival pentru Mercedes-Benz GLA

Infiniti ne-a arătat în urmă cu doi ani conceptul Q30, care se va transforma în curând într-un hatchback premium demn de arena compactelor premium europene Audi A3, BMW Seria 1, Mercedes-Benz A-Class şi Volvo V40. Iar acum, compania deţinută de Nissan ne arată conceptul QX30, adică varianta crossover a hatchbackului Q30.

Este, dacă vrei, aceeaşi mişcare pe care a făcut-o Mercedes-Benz cu noul GLA, transformând noua generaţie de A-Class într-un crossover premium care se luptă cu BMW X1 şi Audi Q3.

De fapt, potrivit informaţiilor oficiale, atât hatchbackul Q30, cât şi crossoverul QX30 vor avea la bază aceeaşi platformă Mercedes-Benz MFA care stă la baza lui A-Class.

Compania controlată de Nissan plănuieşte să lanseze ambele modele în formă de serie în cursul acestui an, dar până atunci ne vom mulţumi cu conceptul crossoverului, pe care îl vom vedea la Salonul Auto Geneva 2015 din luna martie.

Vom actualiza acest material când Infiniti va publica informaţii noi.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.