Conceptul Infiniti Synaptiq vrea să se conecteze la coloana ta vertebrală

Autor: Iulian Dnistran 17 nov. 2014 Concepte auto

Marca auto Infiniti vrea ca şoferii viitorului să se conecteze, la propriu, la maşinile pe care le conduc. Cel puţin asta ne arată prin conceptul Synaptiq, creat pentru concursul de design de la Salonul Auto Los Angeles.

Prototipul virtual vrea să fie una cu şoferul prin intermediul unui S.U.I.T. (Symbiotic User Interface Technology) care are o grămadă de senzori şi muşchi artificiali, dar şi o conexiune fizică între şira spinării şi automobil.

Spinare, fă cunoştinţă cu maşina. Maşină, fă cunoştinţă cu spinarea.

Sună foarte ciudat, ştiu, dar gândeşte-te că nimeni nu se aştepta ca maşinile din 2014 să se poată conecta la internet. Aşa că de ce nu s-ar putea conecta şi la coloanele noastre vertebrale în 2029?

Pe lângă interfaţa om-maşină, conceptul Infiniti Synaptiq oferă trei opţiuni de carapace protectoare: una care se aseamănă foarte mult cu monoposturile de Formula 1 ale momentului, una pentru distracţie pe dunele de nisip şi una care poate să zboare.

Da, ar putea să şi zboare. Bine măcar că mai există oameni care visează

Conceptul nebunesc al celor de la Infiniti se alătură altor prototipuri create pentru concursul de design de la LA Auto Show, printre ele numărându-se şi cel al chinezilor de la Qoros.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide