Conceptul KIA GT4 Stinger are pretenţii de... Mustang coreean?!

Cei de la KIA, deşi cunoscuţi pentru maşinile accesibile, cu un bun raport preţ/echipare, continuă să tatoneze terenul maşinilor sport. Iar la Detroit 2014 încearcă să le gâdile orgoliul americanilor cu un nou concept: KIA GT4 Stinger. O idee bună?

Conceptul KIA GT4 Stinger are pretenţii de... Mustang coreean?! Conceptul KIA GT4 Stinger are pretenţii de... Mustang coreean?!

Apariţia noului Ford Mustang a fost aşteptată cu mare nerăbdare de americani, dar nici coreenii nu s-au lăsat mai prejos, lansând noul concept coreean KIA GT4 Stinger la Salonul Auto Detroit 2014. Iar modul în care arată maşina e pur şi simplu uluitor pentru o marcă precum Kia!

Să vedem dacă nu cumva poliţia va considera că sunt faruri de ceaţă. Sunt plasate cam jos, nu?

Prin GT4 Stinger, coreenii revin la tema coupe-urilor cu o reţetă oarecum clasică, după ce, acum 7 ani, au prezentat conceptul KIA Kee. Noul concept GT4 Stinger e un coupe cu 2+2 locuri şi cu tracţiune pe puntea spate.

Cu o lungime de 4,31 metri şi o înălţime de 1,25 metri, KIA GT4 Stinger e un coupe la cote de Toyota GT86, dar producătorul afirmă că nu e altceva decât un studiu de stil, nefiind programată o versiune de serie în viitor.

Ok, nu o să moară de ciudă Mustang-ul sau Corvette-ul. Dar parcă ai vrea să stai în acest cockpit

Motorul, însă, provine de la versiunea de curse KIA Optima din Pirelli World Challenge, fiind vorba de un turbo de 2,0 litri şi nu mai puţin de 315 CP.  Conceptul beneficiază de câteva ingrediente sport interesante, cum ar fi sistemul de frânare Brembo sau jantele de 20 inci, în timp ce interiorul abundă de elemente întâlnite pe maşinile de curse americane.

Într-o lume din ce în ce mai ecologică, GT4 Stinger se laudă cu evacuări mari

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.