Conceptul Mitsubishi XR ar putea fi un răspuns pentru Juke

Cu ocazia Salonului Auto Tokyo 2013, cei de la Mitsubishi au prezentat câteva concepte de crossovere foarte ambiţioase. Cel mai mic dintre ele, Mitsubishi XR, se pare că anunţă un rival modern pentru Nissan Juke.

Cei de la Mitsubishi au arătat la Salonul Auto Tokyo 2013 că sunt pregătiţi pentru viitor, iar conceptul Mitsubishi XR prefigurează un crossover foarte compact, cu o lungime de 4,37 metri şi o alură futuristă. Adică un răspuns destul de clar dat segmentului pe care activează Nissan Juke sau Opel Mokka.

Este uşor de remarcat creionarea unei noi imagini de marcă, exprimând sportivitate şi spirit high-tech. Conceptul XR este practic un crossover-coupe cu 4 locuri şi cu un cockpit demn de filmele SF, dar care ne îndoim că va ajunge aşa pe modelul de serie.

Însă varianta de serie va beneficia de sistemul de propulsie al lui XR: este vorba de o soluţie hibridă plug-in, care combină un mic turbo pe benzină, având trei cilindri, 1,1 litri şi 134 CP, cu un motor electric de 120 kW (circa 163 CP).

În regim strict electric, XR anunţă o autonomie maximă de circa 80 km, iar consumul mediu în regim hibrid se cifrează la 3,5 litri/100 km. Interesant, conceptul beneficiază şi de mini-panouri fotovoltaice integrate în plafon, iar proiectanţii afirmă că bateriile de 14 kWh pot alimenta şi o casă obişnuită pentru o zi.

Deocamdată, nu există informaţii că modelul de serie care va apărea în maximum 3 ani va avea şi tracţiune integrală, însă e clar că Mitsubishi are planuri ambiţioase.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.