Conceptul Peugeot Quartz vrea să ne arate viitorul SUV-urilor

De foarte mulţi ani, lumea visează că la un moment dat cerurile vor fi pline cu maşini zburătoare. Aşa că tu te gândeşti, probabil, că o să-ţi spun că Peugeot tocmai a inventat maşina zburătoare a viitorului. Dar nu. În schimb, francezii ne arată viitorul SUV-urilor în opinia lor. Şi nu zboară. Şi are roţi. Şi arată exact ca o maşină normală.

Conceptul Peugeot Quartz vrea să ne arate viitorul SUV-urilor Conceptul Peugeot Quartz vrea să ne arate viitorul SUV-urilor

Peugeot Quartz e conceptul cu care francezii vor să prezică viitorul SUV-urilor. Şi, ei bine, e un viitor care nu arată chiar ca visurile oamenilor. Adică nu e o maşină zburătoare, din păcate, dar rămâne totuşi o propunere interesantă, mai ales dacă ne uităm la sistemul de propulsie ales de Peugeot.

Chiar dacă nu zboară, promite să meargă ca vântul şi ca gândul

Conceptul Quartz e pus în mişcare de 500 CP obţinuţi dintr-un sistem hibrid care combină un propulsor pe benzină de 1,6 litri şi două motoare electrice – câte unul pentru fiecare punte – alimentate de o baterie de 400 V. În modul full electric, crossoverul de 4,5 metri lungime are o autonomie maximă de 50 km, în vreme ce modul Race poate dezlănţui adevăratul potenţial al celor 500 CP.

Şi pentru că atâta putere ar putea face roţile cu jante de 23 de inci să se învârtă un pic prea repede, francezii au instalat un diferenţial cu alunecare limitată, precum şi o suspensie pneumatică ce poate ajusta automat garda la sol între 300 mm şi 350 mm.

N-ar fi rău dacă am avea habitaclul acesta pe o maşină de serie...

În interior există patru scaune sport individuale cu centuri de siguranţă în patru puncte, iar şoferul are la dispoziţie un volan compact şi un head-up display personalizabil.

Peugeot Quartz Concept va debuta în premieră mondială la Salonul Auto Paris.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.