Conceptul Peugeot Quartz vrea să ne arate viitorul SUV-urilor

Autor: Iulian Dnistran 18 sept. 2014 Concepte auto

Peugeot Quartz e conceptul cu care francezii vor să prezică viitorul SUV-urilor. Şi, ei bine, e un viitor care nu arată chiar ca visurile oamenilor. Adică nu e o maşină zburătoare, din păcate, dar rămâne totuşi o propunere interesantă, mai ales dacă ne uităm la sistemul de propulsie ales de Peugeot.

Chiar dacă nu zboară, promite să meargă ca vântul şi ca gândul

Conceptul Quartz e pus în mişcare de 500 CP obţinuţi dintr-un sistem hibrid care combină un propulsor pe benzină de 1,6 litri şi două motoare electrice – câte unul pentru fiecare punte – alimentate de o baterie de 400 V. În modul full electric, crossoverul de 4,5 metri lungime are o autonomie maximă de 50 km, în vreme ce modul Race poate dezlănţui adevăratul potenţial al celor 500 CP.

Şi pentru că atâta putere ar putea face roţile cu jante de 23 de inci să se învârtă un pic prea repede, francezii au instalat un diferenţial cu alunecare limitată, precum şi o suspensie pneumatică ce poate ajusta automat garda la sol între 300 mm şi 350 mm.

N-ar fi rău dacă am avea habitaclul acesta pe o maşină de serie…

În interior există patru scaune sport individuale cu centuri de siguranţă în patru puncte, iar şoferul are la dispoziţie un volan compact şi un head-up display personalizabil.

Peugeot Quartz Concept va debuta în premieră mondială la Salonul Auto Paris.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide