Conceptul Qoros demonstrează ambiţiile unui constructor de maşini chinezeşti în Europa

Autor: Oraan Mărculescu 19 dec. 2012 Concepte auto

La Salonul Auto Geneva 2013 vom asista la premiera unei mărci total noi pe piaţa europeană, care vrea să cucerească Bătrânul Continent cu maşini chinezeşti proiectate pe gusturile europenilor. Numele mărcii: Qoros.

Până când vom vedea prima lor propunere (care se pare că va fi un sedan de clasă medie), iată că un designer australian de 22 de ani, Jamie Barrett, a creat conceptul unui sedan futuris care să poarte sigla Qoros.

Nu vorbim de un studiu de design oarecare, deoarece designerul a colaborat îndeaproape cu cei de la Qoros, creând acest concept conform doleanţelor chinezilor, aşa încât maşina ne prezintă unele idei stilistice pe care e de aşteptat să le regăsim şi pe modelele de serie.

În primul rând, trebuie remarcat că vorbim mai degrabă de un coupe de mari dimensiuni decât de un sedan, iar designerul a optat pentru un număr de trei portiere – în genul lui Hyundai Veloster.

Partea frontală a conceptului Qoros denotă forţă şi are un stil unitar, deşi unii ar putea indica drept sursă de inspiraţie Audi R8 în cazul farurilor şi unele concepte Citroen dacă ne referim la grila centrală. Chiar şi forma suprafeţei vitrate aminteşte de Saab, dacă vrem să îi acuzăm cu tot dinadinsul pe chinezi de plagiat…

Un lucru rămâne cert: chinezii de la Qoros ne demonstrează prin acest concept că au ambiţii foarte mari şi ne fac foarte curioşi în privinţa debutului de la salonul elveţian în 2013.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide