Conceptul VW Golf R 400 anunţă un super-Golf hot-hatch

Autor: Adrian Mihălţianu 21 apr. 2014 Concepte auto

Cu un an în urmă, la festivalul de la Worthersee, dedicat fanilor cu maşini tunate Volkswagen, Audi, Skoda şi alte mărci ale grupului VAG, oficialii Volkswagen prezentau unul dintre cele mai reuşite concepte de Golf din istorie: VW Golf GTI Design Vision.

Un Golf peste aşteptări de agresiv şi care se lăuda cu 500 CP. Un concept care i-a făcut pe mulţi să declare sus şi tare că vor un super-Golf de serie. Acum, germanii recidivează cu un concept mai aproape de serie, la Auto China 2014: VW Golf R 400 Concept.

Deci, fanii Golf sunt mulţumiţi de această surpriză pe care le-o face Iepuraşul în 2014?

Ca aspect agresiv, acest concept putem spune că se plasează între stilul mai sobru al modelului de serie VW Golf R şi apariţia exotică a conceptului Golf GTI Design. Un lucru e sigur: fanii se vor supăra dacă viitorul model de serie nu va arbora spoilerele racing sau dacă perechea de evacuări generoase va lipsi.

Interiorul este garnisit cu diverse ornamente care să aducă o notă de racing interiorului sobru, atrăgând atenţia în primul rând volanul teşit în partea inferioară, cusătura galbenă vizibilă sau scaunele sport cu tapiţerie Alcantara.

Dovada că e doar concept: deşi are cutie DSG, maneta e de la un schimbător manual… Şi nemţii sunt neatenţi?!

Cât despre uzina de putere, este vorba despre un motor TSI de 2,0 litri, derivat din cel folosit pe modelul de curse VW Polo WRC. Prin urmare, nu ne miră că puterea maximă se cifrează la 400 CP, iar cuplul motor ajunge la 450 Nm/2.400-6.000 rpm.

Cutia de viteze automată DSG transmite puterea la toate cele patru roţile prin intermediul sistemului de tracţiune integrală 4Motion, iar performanţele anunţate sunt extreme: 0-100 km/h în doar 3,9 secunde şi o viteză maximă de 280 km/h (adică mai bine decât un Porsche 911…).

”Cutia” asta provine din WRC. Şi face din Golf R 400 o armă anti-Porsche 911. A-nnebunit ”Das Auto”???

Oficialii nu au confirmat dacă vom vedea un model de serie derivat din acest concept, dar noi suntem siguri că, în lupta pentru imagine, Volkswagen va arunca în arenă, la timpul potrivit, un astfel de Golf R mai puternic. Achtung, Audi RS3!

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide