Deocamdată doar concept: Honda Civic Type-R, „diavolul” hot-hatch-urilor compacte. UPDATE

Versiunea sportivă a gamei Honda Civic este prezentată la Geneva 2014 doar sub formă de concept, deşi pare gata să ia cu asalt şoselele lumii. Cum vi se pare noua Honda Civic Type-R: exagerată sau reuşită?

Deocamdată doar concept: Honda Civic Type-R, „diavolul” hot-hatch-urilor compacte. UPDATE Deocamdată doar concept: Honda Civic Type-R, „diavolul” hot-hatch-urilor compacte. UPDATE

Noua Honda Civic Type-R a ieşit la încălzire pe circuit încă de la finalul lui 2013, când ne-a dezvăluit şi o mare noutate: adoptarea soluţiei turbo, în ciuda reticenţelor fanilor înfocaţi ai celebrului ”doi-zero” aspirat.

Ei bine, da, muchiile îi conferă maşinii mai multă agresivitate decât curbele ciudate

Prin urmare, ne aşteptam ca la Salonul Auto Geneva 2014 să vedem versiunea de serie a hot-hatch-ului japonez. Din păcate, japonezii mai tatonează terenul şi ne arată un concept Civic Tpye-R. Din fericire, rezultatul e de natură să ne dea pe spate. Fie de admiraţie, fie... din contră.

În primul rând, conceptul Civic Type-R vine cu o parte frontală modificată destul de mult faţă de a modelului de serie actual, curbele ciudate fiind înlocuite de muchii clare, subliniate de lumini de poziţie LED. Ba chiar putem risca să presupunem că astfel e anunţat şi un facelift al actualului Civic.

E clar, cine-şi va cumpăra aşa ceva va risca şi o exorcizare...

Ce frapează, însă, cu adevărat este partea din spate. Care pare de-a dreptul diavolească datorită imensului eleron dublu, pe care stopurile sunt prelinse într-un mod care aminteşte fără probleme de... coarnele de diavol.

Mai adăugăm teribilele evacuări, foarte agresiv plasate în cadrul difuzorului, precum şi fantele de aerisire din aripi, et voila, maşina arată super-agresiv. Din meniu nu lipsesc jantele racing şi garda la sol mult coborâtă, aşa încât nu ne miră că japonezii au vrut mai întâi să ne testeze reacţia printr-un concept.

Strângem semnături pentru transpunerea în serie a maşinii EXACT aşa!

Care e părerea voastră:

AR TREBUI SĂ ARATE LA FEL MODELUL DE SERIE CIVIC TYPE-R?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.