GTI Vision Gran Turismo este conceptul virtual de supercar Volkswagen

Pare incredibil, dar, totuşi, e adevărat: acest roadster cu aspect futurist este conceput de cei de la Volkswagen, pe baza cunoscutului Golf GTI. Are, însă, o ”hibă”...

GTI Vision Gran Turismo este conceptul virtual de supercar Volkswagen GTI Vision Gran Turismo este conceptul virtual de supercar Volkswagen

Marea „hibă” a conceptului Volkswagen Golf GTI Vision Gran Turismo este că nu vorbim de o maşină reală, ci de una virtuală. Şi asta deoarece GTI Vision Gran Turismo a fost conceput pentru jocul Gran Turismo 6. E, deci, o maşină unică, „rival” pentru Mercedes-Benz AMG Vision GT sau proaspătul BMW Vision GT.

Ceva nu e în regulă... sigur e bună sigla?

Noul bolid VW poate fi descărcat chiar din luna mai de către jucătorii Gran Turismo 6, dar se pare că un concept scala 1:1 va fi prezentat publicului chiar cu ocazia Worthersee 2014. Concept care anunţă şi nişte cifre extreme.

Motorul de pe GTI Vision Gran Turismo este un VR6 TSI twin-turbo, de 3,0 litri, care afişează 503 CP şi un cuplu de 665 Nm, cutia de viteze fiind DSG cu 7 trepte. Evident, tracţiunea este integrală 4Motion, iar jantele de 20 inci ascund discuri de frână cu diametru de 15 inci.

Un Golf de 500 CP pare neverosimil. Şi este, pentru că nu e real

Cel mai mult surprinde aspectul extrem al maşinii, gândită ca un speedster de mare performanţă. Acum ne întrebăm dacă GTI Vision Gran Turismo este doar un exerciţiu de stil sau anunţă planuri pentru un viitor supercar Volkswagen.

UPDATE VIDEO 20.05.2014 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.