Halo Intersceptor - vehiculul multi-purpose de mâine?

Ei bine, da, cineva s-a gândit să combine toate aceste tipuri de vehicule, iar rezultatul se numeşte Halo Intersceptor. Deocamdată este doar la rangul de proiect pe computer, dar poate nu va trece mult timp până vom vedea concretizarea reală.

Halo Intersceptor - avionHalo Intersceptor este un proiectgândit de compania britanică de design Pauley Interactive. Oamenii de acolo au avut ideeanăstruşnică de a crea un vehicul care să le satisfacă toatenecesităţile de transport miliardarilor: maşină de lux,avion particular, elicopter sau mini-iacht.

Ok, ştim şi noi că sună cam SF, dar iată că avem imagini cuacest inedit mijloc de transport multifuncţional, HaloIntersceptor. La bază, este vorba despre o maşină sport, cuun design aerodinamic (care nu e chiar original, spateleamintind flagrant de un anumit Bugatti Veyron...).

Halo Intersceptor - elicopterMaşina are dimensiuni foartecompacte: lungime de numai 3,2 metri şi înălţime de doar1,2 metri, adică un gabarit foarte bun pentru traficulurban. Miza, însă, este alta: transformarea lui Halo Intersceptorîn diverse alte vehicule se realizează prin combinarea cu tipuri destructuri, în care maşina de bază are rolul de cabină decomandă.

Halo Intersceptor - barcaDe exemplu, HaloIntersceptor poate deveni un avion cu o lungime de 22 demetri, intrând pur şi simplu într-o "carcasă" cu aripi şimodule de comandă aviatică. De asemenea, pentru voiaje mai scurteîn metropolele aglomerate, Halo Intersceptor poate lua funcţia deelicopter, oferind o mobilitate de invidiat. Nu în ultimul rând,Halo Intersceptor poate naviga şi pe râuri sau pe mare, graţieposibilităţii de integrare într-o carenă de barcă de viteză.

Este clar, designerii britanici l-au avut în minte pe James Bond când au creat Halo Intersceptor!Oare vom vedea aşa ceva într-un film 3D cu renumitul agentsecret?