Halo Intersceptor - vehiculul multi-purpose de mâine?

Ei bine, da, cineva s-a gândit să combine toate aceste tipuri de vehicule, iar rezultatul se numeşte Halo Intersceptor. Deocamdată este doar la rangul de proiect pe computer, dar poate nu va trece mult timp până vom vedea concretizarea reală.

Halo Intersceptor - avionHalo Intersceptor este un proiect gândit de compania britanică de design Pauley Interactive. Oamenii de acolo au avut ideea năstruşnică de a crea un vehicul care să le satisfacă toate necesităţile de transport miliardarilor: maşină de lux, avion particular, elicopter sau mini-iacht.

Ok, ştim şi noi că sună cam SF, dar iată că avem imagini cu acest inedit mijloc de transport multifuncţional, Halo Intersceptor. La bază, este vorba despre o maşină sport, cu un design aerodinamic (care nu e chiar original, spatele amintind flagrant de un anumit Bugatti Veyron...).

Halo Intersceptor - elicopterMaşina are dimensiuni foarte compacte: lungime de numai 3,2 metri şi înălţime de doar 1,2 metri, adică un gabarit foarte bun pentru traficul urban. Miza, însă, este alta: transformarea lui Halo Intersceptor în diverse alte vehicule se realizează prin combinarea cu tipuri de structuri, în care maşina de bază are rolul de cabină de comandă.

Halo Intersceptor - barcaDe exemplu, Halo Intersceptor poate deveni un avion cu o lungime de 22 de metri, intrând pur şi simplu într-o "carcasă" cu aripi şi module de comandă aviatică. De asemenea, pentru voiaje mai scurte în metropolele aglomerate, Halo Intersceptor poate lua funcţia de elicopter, oferind o mobilitate de invidiat. Nu în ultimul rând, Halo Intersceptor poate naviga şi pe râuri sau pe mare, graţie posibilităţii de integrare într-o carenă de barcă de viteză.

Este clar, designerii britanici l-au avut în minte pe James Bond când au creat Halo Intersceptor! Oare vom vedea aşa ceva într-un film 3D cu renumitul agent secret?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.