Kia Optima T-Hybrid Concept merge la Paris cu un motor diesel

Coreenii de la Kia vor prezenta la Salonul Auto Paris 2014 un concept bazat pe berlina Optima care foloseşte un sistem de propulsie hibrid. Denumită Kia Optima T-Hybrid, prototipul nu are sub capotă un motor pe benzină, ci unul diesel. Detalii în continuare.

Kia Optima T-Hybrid Concept merge la Paris cu un motor diesel Kia Optima T-Hybrid Concept merge la Paris cu un motor diesel

Kia Optima T-Hybrid e un concept creat de producătorul auto coreean care va fi prezentat la Salonul Auto Paris 2014. Aşa cum îi spune şi numele, berlina are un sistem de propulsie hibrid, însă nu foloseşte un motor pe benzină, ci unul diesel.

Mai exact, conceptul coreenilor combină un motor diesel de 1,7 litri cu un motor electric care e alimentat de o baterie de 48 V plumb-carbon. Producătorul spune că motorul diesel are un turbocompresor şi un compresor electric pentru a produce cât mai multă putere pe o plajă cât mai largă de turaţii, în vreme ce bateria plumb-carbon a fost aleasă în detrimentul unei soluţii litiu-ion deoarece e mai uşor de reciclat şi nu are nevoie de răcire activă.

Deocamdată, oficialii mărcii nu au dat detalii despre consumul de combustibil sau emisiile nocive, însă au menţionat că se urmăreşte o „scădere semnificativă” a lor.

VIDEO:

Tu ce spui: ai alege un hibrid diesel-electric dacă preţul ar fi corect?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.