La Detroit 2014, conceptul Nissan Sport Sedan prefigurează noua Maxima

Autor: Adrian Mihălţianu 15 ian. 2014 Concepte auto

Probabil aţi observat că Nissan şi-a schimbat stilul, iar ultimele modele au devenit mai îndrăzneţe din punct de vedere al designului, fie că vorbim de maşini mici, precum Nissan Note, sau de crossover-uri precum noile X-Trail sau Qashqai.

Nissan Sport Sedan e al treilea concept din noul val tupeist, după Resonance şi Friend-Me

Însă modelele de serie pălesc în faţa conceptelor din ultima perioadă. După ce publicul a fost uimit de concepte precum Resonance (care prefigureză viitorul Murano) sau Friend-Me, de la Shanghai 2013, la Detroit 2014 japonezii au avut un adevărat punct de atracţie prin conceptul Nissan Sport Sedan.

Greu de crezut că vom vedea aşa ceva pe şosele în realitate… dar, mai ştii?

Care, după cum îi spune şi numele, este un sedan cu dimensiuni suficient de mari (4,87 metri lungime), care, datorită aspectului de coupe cu patru uşi şi a detaliilor de-a dreptul tupeiste, capătă o alură foarte dinamică (de remarcat jantele de 21 inci), dar şi high-tech.

Interiorul conceptului nu se poate spune că e chiar futurist, aspectul general modern părând plauzibil pentru producţia de serie mare. E destul de clar că multe idei ţinând de conectivitate şi interacţiunea omului cu maşina vor fi transpuse cât de curând pe modelele de serie.

Foarte interesantă combinaţia de lux a la Rolls Royce şi high-tech de smartphone

Conceptul Nissan Sport Sedan beneficiază de tracţiune pe puntea faţă, iar motorizarea e una destul de convenţională, fiind vorba de un V6 de 3,5 litri şi 300 CP, asociat cu o cutie automată cu variaţie continuă X Tronic CVT.

Ţi-e aproape teamă să te gândeşti că ai putea cumpăra aşa ceva… Parcă arată prea futurist

Designul general poartă semnătura studioului de design din San Diego, iar alegerea unei motorizări convenţionale pentru Nissan Sport Sedan concept poate fi un indiciu că acest concept prefigurează un înlocuitor pentru Maxima – care este, la ora actuală, cea mai bine vândută berlină non-premium cu motor V6.

Ce părere aveţi despre acest concept?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...Comentarii
Inchide