Lexus LF-Gh Hybrid Concept la New York 2011

Conceptul Lexus LF-Gh, inaugurat cu ocazia Salonului Auto New York 2011, nu este altceva decât un preview al următoarei generaţii Lexus GS, modelul de clasă mare premium al constructorului japonez.

După câteva imagini-teaser cu noul concept Lexus LF-Gh, iată că japonezii ne oferă toate imaginile şi detaliile cu maşina care prefigurează noua generaţie Lexus GS. O berlină din clasa mare premium care va miza pe un stil mult mai atrăgător din punct de vedere al designului, dar şi pe tehnologia motorizărilor hibride.

Lexus LF-Gh Concept prefigureaza noua generatie Lexus GS

În cazul lui Lexus LF-Gh Concept, primul lucru pe care îl remarcăm ţine de noua imagine de marcă pe care, se pare, o vor afişa de acum încolo modelele Lexus. Grila frontală proeminentă, într-o formă apropiată de a unei clepsidre, inspiră putere şi o agresivitate neobişnuită, fiind de remarcat ideile contradictorii utilizate de designeri.

De fapt, Lexus LF-Gh "examinează posibilitatea punerii în balanţă a elementelor care, în mod obişnuit, sunt văzute drept contradictorii". Iar rezultatul este un grand-touring sedan, care integrează în mod plăcut, dar pe alocuri şi surprinzător, stilul L-Finesse, cunoscut deja de 10 ani în limbajul stilistic apicat modelelor Lexus.

Lexus LF-Gh incearca sa combine elemente de design contradictorii

Dacă încercăm să facem abstracţie de grila proeminentă, silueta lui Lexus LF-Gh continuă tradiţia berlinelor luxoase japoneze, intrând în aceeaşi linie cu limuzina Lexus LS sau berlina de clasă medie Lexus IS. Foarte interesantă ideea celor trei becuri din fiecare far, în timp ce stopurile mizează pe un mixaj între agresivitate şi eleganţă.

Imagini cu interiorul încă nu avem, dar proiectanţii promit că vorbim de un cockpit orientat spre şofer, de o ambianţă extrem de luxoasă şi de un spaţiu foarte confortabil pentru pasageri, atât în faţă, cât şi în spate. Japonezii accentuează faptul că designerii s-au concentrat asupra detaliilor într-o măsură mult mai mare decât până acum.

Sigla Lexus iluminată cu LED-uri albastre ne indică un sistem de propulsie hibrid, deşi oficialii se feresc să ne ofere detalii tehnice despre ce se găseşte sub capotă. Pe de altă parte, oficialii lasă să se înţeleagă că Lexus LF-Gh va împrumute destule elemente stilistice noii generaţii Lexus GS, ceea ce nu poate decât să fie pe placul clienţilor Lexus.

Lexus LF-Gh ne da o idee despre viitoarea imagine de marca a masinilor Lexus

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.