Mercedes-Benz prezintă versiunea de curse a conceptului AMG Vision GT

Da sună ciudat, dar cei de la Mercedes-Benz chiar se mândresc cu asta. De ce e ciudat? Fiindcă această „maşină de curse” poate fi condusă doar în lumea virtuală şi nu e decât o variantă a unui concept creat pe calculator.

Mercedes-Benz prezintă versiunea de curse a conceptului AMG Vision GT Mercedes-Benz prezintă versiunea de curse a conceptului AMG Vision GT

Mercedes-Benz a creat o versiune „mai uşoară şi mai rapidă” a conceptului AMG Vision GT. Germanii au lăsat caroseria neatinsă, însă au lucrat la aerodinamica maşinii prin montarea unui eleron în partea din spate şi au crescut puterea motorului V8 de 5,5 litri la 583 CP. De asemenea, greutatea a fost micşorată cu 85 kg, iar cutia automată de viteze cu ambreiaj dublu a fost înlocuită cu o cutie secvenţială care trimite puterea către puntea din spate.

Arată minunat. Păcat că există doar în lumea biţilor.

Iar acum partea interesantă. Toate aceste modificări îşi vor duce traiul doar în mediul virtual, fiindcă Mercedes AMG Vision GT este o maşină creată exclusiv pentru jocul Gran Turismo 6 de pe consolele PlayStation 3. Aşa că trebuie să întreb: de ce s-au limitat la doar 583 CP virtuali şi nu i-au pus un motor W16 cu 2.000 CP? Că doar e un joc, ceea ce înseamnă că nu ar fi trebuit să construiască efectiv propulsorul imaginat de un copil de 12 ani.

În orice caz, dacă eşti interesat să conduci conceptul virtual AMG Vision Gran Turismo Racing Series şi ai un PlayStation 3, poţi să accesezi secţiunea Seasonal Event din jocul Gran Turismo 6.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.