Noi surprize BMW i: conceptul i Pedelec şi primul i Store

Autor: Oraan Mărculescu 14 iun. 2012 Concepte auto

Pentru că transportul cu bicicleta este considerat cel mai ecologic în regim urban, cei de la BMW s-au gândit ca, pe lângă bicicletele lor foarte scumpe şi foarte performante, să propună şi o bicicletă electrică de mici dimensiuni, care se poate plia şi poate fi depozitată fără probleme în portbagajul viitorului BMW i3, maşina electrică de oraş a bavarezilor.

BMW i Pedelec are doar 20 kg, iar motorul electric dezvolta un cuplu de 20 Nm

Dacă denumirea BMW i Pedelec vi se pare puţin cam ciudată, trebuie să ştiţi că ea provine, de fapt, din asocierea mai multor cuvinte: Pedal Electric Cycle. Ceea ce înseamnă că micul vehicul, deşi la prima vedere pare imposibil, beneficiază de baterii LiMn de 42 V, care alimentează un mic motor electric de 250 W.

Evident, rolul motorului electric nu este de a-i conferi bicicletei performanţe dinamice extraordinare, ci de a-l ajuta pe „călăreţ”, astfel încât cuplul de 20 Nm al motorului să preia o mare parte din efortul depus de biciclist la pedalare. Un lucru foarte important dacă ai de traversat zone întinse din oraş în timp ce eşti îmbrăcat la costum, de exemplu.

In portbagajul lui BMW i3 incap doua biciclete electrice BMW i Pedelec

Autonomia bateriei variază între 25 şi 40 km, în funcţie de cât de activ sau leneş eşti, iar încărcarea durează între 1,5 şi 4 ore. Interesant este faptul că în portbagajul lui BMW i3 încap două astfel de biciclete i Pedelec, acestea putând fi alimentate chiar de la bateriile maşinii. În plus, bicicleta are o masă mai mică de 20 kg, deoarece are cadrul construit din aluminiu şi fibră de carbon.

Mai adăugăm, ca delicatese, roţile de 16 inch, frânele hidraulice pe faţă şi pe spate, precum şi selectorul pentru trei viteze, dar şi sistemul foarte facil de pliere a bicicletei, care astfel ocupă extrem de puţin loc. Mai rămâne doar o întrebare: va putea fi cumpărată doar împreună cu BMW i3 sau bicicleta electrică i Pedelec va fi disponibilă şi în magazinele i Store?

Primul magazin BMW i Store a fost inaugurat la Londra, pe bulevardul Park Lane

Exact, i Store – pentru că primul astfel de magazin dedicat produselor BMW i a fost inaugurat la Londra, fiind dedicat viitorilor clienţi care vor dori produse şi servicii ecologice şi care vor beneficia de o total nouă filosofie şi experienţă de cumpărare. Evident, primul magazin BMW i Store nu putea fi inaugurat fără ca bavarezii să ofere asistenţei şi un produs exclusiv: un concept BMW i3 cu un interior modificat, garnisit doar cu materiale eco şi reciclabile.

Conceptul BMW i3 expus la Londra in primul i Store are un interior complet eco

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide