Nu, aceasta nu e o Dacia – partea a II-a: Lada Vesta pregătită pentru circuit arată demenţial!

Autor: Oraan Mărculescu acum 8 ani Concepte auto

În WTCC aleargă nume grele, precum BMW, Honda sau Seat. Dar printre mărcile participante se află, de câţiva ani, şi Lada, cu modelul Priora. Care nu a prea făcut furori până acum, însă acest lucru ar putea fi pe cale să se schimbe.

Şi asta deoarece ruşii au prezentat foarte mândri la salonul auto de la Moscova înlocuitorul lui Priora din WTCC: Lada Vesta WTCC. Nimic altceva decât versiunea de curse a proaspătului model de familie Lada Vesta, care pare să-i dea cu tifla Loganului în ce priveşte aspectul modern şi dinamic.

Vesta WTCC a fost preparată de specialistul francez ORECA, iar piloţii pentru sezonul 2015 au fost anunţaţi deja ca fiind Rob Huff (campion cu Chevrolet în 2012) şi James Thompson (dublu campion în BTCC). Prin urmare, planuri ambiţioase pentru ruşi, care se bazează şi pe sponsori foarte puternici, având multe resurse – de exemplu Lukoil.

Cel puţin la nivelul aspectului, Lada Vesta WTCC arată promiţător. Oare Loganul nu ar fi făcut faţă?…

 

Practic, Lada Vesta WTCC urmează să fie un puternic vector de imagine pentru producătorul rus, care va beneficia şi de know-how-ul şi experienţa lui Renault în materie de curse auto. Preşedintele AvtoVaz, Bo Andersson, are aşteptări mari de la schimbarea de imagine a mărcii Lada şi speră că, până în 2020, vânzările de maşini Lada să depăşească un milion de unităţi anual.

Nouă nu ne rămâne decât să admirăm (şi să invidiem Lada Vesta WTCC), în timp ce ne gândim cu nostalgie şi părere de rău la experimentele Dacia din motorsportul internaţional: prezenţa în Trofeul Andros sau abordarea extremă de la Pikes Peak.

LA cum arată, nici nu mai contează ce rezultate va avea pe pistă. Sigur va influenţa radical rezultatele vânzărilor modelului de serie Lada Vesta!
Comentarii
Inchide