Pentru nostalgici: Alfa Romeo 4C, imaginată în culorile de raliu de pe Lancia Stratos

Lancia Stratos a fost o maşinărie făcută special pentru lumea raliurilor, iar rezultatele nu s-au lăsat aşteptate. Dar vremea bătrânului Stratos a trecut de mult, aşa că poate ar fi timpul pentru un succesor.

Pentru nostalgici: Alfa Romeo 4C, imaginată în culorile de raliu de pe Lancia Stratos Pentru nostalgici: Alfa Romeo 4C, imaginată în culorile de raliu de pe Lancia Stratos

Cei de la Hansen Art şi-au imaginat cum ar arăta un succesor al legendarei Lancia Stratos, bazat pe actuala Alfa Romeo 4C, însă cu un motor V6 turbo de 3,6 litri care dezvoltă (în lumea visurilor şi a inorogilor) 350 CP.

O să fim sinceri şi o să spunem că ne place la nebunie ideea, mai ales când culorile alese pentru acest concept virtual sunt aceleaşi ca pe bătrânul Stratos. Şi suntem siguri că alegerea unui V6 pentru corpul extrem de uşor şi subţire al 4C-ului ar duce la viteze ameţitoare. Doar că şansele ca această idee să devină vreodată realitate sunt foarte mici.

Au mai existat tentative de revigorare a numelui Lancia Stratos şi în trecut, iar aici amintim de proiectul ambiţios numit New Stratos din 2010, însă ambiţia unui pasionat (foarte bogat, de altfel) nu a fost suficientă pentru a ţine piept gigantului Ferrari, care s-a opus producţiei.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.