Prototipul BMW Concept5 X5 eDrive vine la pachet cu un sistem plug-in hybrid

BMW a publicat un set de fotografii şi informaţii despre un prototip bazat pe noul BMW X5, care a fost denumit BMW Concept5 X5 eDrive şi care încorporează un sistem de propulsie hibridă plug-in.

Prototipul BMW Concept5 X5 eDrive vine la pachet cu un sistem plug-in hybrid Prototipul BMW Concept5 X5 eDrive vine la pachet cu un sistem plug-in hybrid

BMW va prezenta la Salonul Auto Frankfurt 2013 un prototip denumit Concept5 X5 eDrive, care oferă un sistem de propulsie hibridă plug-in. În cadrul salonului auto german, SUV-ul hibrid va sta alături de versiunile de serie ale modelelor BMW i3 şi BMW i8.

Potrivit informaţiilor oferite de germani, conceptul X5 plug-in hybrid foloseşte un sistem de propulsie care combină un motor cu patru cilindri twin-turbo cu un motor electric ce dezvoltă 70 kW şi este alimentat de la un set de baterii litiu-ion amplasate sub podeaua portbagajului. Deocamdată, BMW nu a precizat cilindreea motorului cu ardere internă, puterea acestuia sau dacă va fi diesel sau pe benzină.

În schimb, au spus că sprintul de la zero până la 100 km/h durează mai puţin de şapte secunde, iar consumul mediu teoretic este de 3,8 l/100 km, în timp ce emisiile de dioxid de carbon sunt de 90 g/km.

Sistemul de propulsie hibridă oferă trei moduri de funcţionare: hibrid - când ambele motoare funcţionează în tandem pentru a oferi un echilibru între sportivitate şi eficienţă, modul pur electric – când maşina se foloseşte doar de motorul electric pentru a se deplasa (autonomia maximă în acest caz este de 30 km) şi modul Safe Battery – când maşina încearcă să păstreze nivelul de încărcare al bateriilor.

Cât despre design, BMW Concept5 X5 eDrive a primit câteva accente de culoare albastră la exterior, un set de bare longitudinale pe acoperiş şi jante de 21 de inci.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.