Sea Lion Prototype - World’s Fastest Amphibious “LAND SPEED” vehicle

Cu un sfert de milion de dolari îţi poţi cumpăra un Ferrari de vis sau acest Sea Lion, care poate merge şi pe apă şi care a intrat în Cartea Recordurilor. Ce alegi?

Sea Lion este proiectul unei maşini-amfibie care pare concepută pentru a intra în arsenalul lui James Bond. Mai ales că are deja un titlu important: World's Fastest Amphibious "LAND SPEED" vehicle - cel mai rapid vehicul-amfibiu, viteza maximă pe apă fiind de 60 mph (aproape 100 km/h), iar pe asfalt de 125 mph (adică 200 km/h).

Sea Lion pare o masina sport cam exagerata... dar e un amfibiu de record

Nici nu e de mirare, din moment ce Sea Lion e o maşină foarte aerodinamică, având o formă "ascuţită", o înălţime extrem de redusă şi o suprafaţă frontală cu un coeficient foarte reduse de frecare cu aerul. În plus, caroseria este realizată din aluminiu, iar cadrul din oţel, ceea ce îi conferă lui Sea Lion o masă foarte redusă, de sub 1.200 kg.

Acest lucru a fost posibil şi prin adoptarea unui sistem de propulsie foarte compact: este vorba despre motorul rotativ 13B, de origine Mazda, cu o putere de circa 174 CP. Acesta, însă, urmează să fie înlocuit în viitor cu motorul rotativ Renesis, de pe Mazda RX-8, care va fi tunat până la 300 CP sau şi mai mult.

Propulsia lui Sea Lion este asigurata de un motor rotativ Mazda, de 174 CP

Transmisia este asigurată de o cutie de viteze cu 4 rapoarte, în timp ce sistemul de propulsie pe apă este inedit - de remarcat modul în care puntea faţă se ridică la apăsarea unui buton, iar partea inferioară a maşinii devine plată. În pus, splitterul frontal are două roluri: pe de o parte, asigură o aerodinamică excelentă pe şosea, pe de altă parte, poate fi ridicat, devenind... prora micii "ambarcaţiuni pe apă.

Dar mai bine urmăriţi în video-ul următor toate găselniţele lui Sea Lion şi decideţi dacă merită plătită suma de circa 250.000 USD pe care o cere inventatorul său:

Sea Lion Prototype - cea mai rapidă maşină amfibie din lume de pe tare.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.