Skoda Mission L - prefigurează un model între Fabia şi Octavia

Skoda Mission L, noul concept al cehilor pentru Salonul Auto Frankfurt 2011, şi-a dezvăluit menirea: prefigurează un nou model, care va fi plasat între Fabia şi Octavia, urmând a concura în segmentul berlinelor de clasă compactă.

Skoda Mission L - prefigurează un model între Fabia şi Octavia Skoda Mission L - prefigurează un model între Fabia şi Octavia

Deşi primele imagini cu noul concept Skoda Mission L dădeau impresia că ar fi vorba de un concept care prefigurează noua generaţie Skoda Octavia 3, iată că Salonul Auto Frankfurt 2011 lămureşte problema: Mission L are misiunea de a contracara rivalii din segmentul berlinelor de clasă compactă, cum ar fi Volkswagen Jetta, Chevrolet Cruze, Ford Focus Sedan, Hyundai Elantra, Renault Fluence sau Toyota Corolla.

Se pare că oficialii Skoda vor să facă ordine în gama de modele, astfel încât noua Skoda Octavia devine clar că va deveni o adevărată berlină de clasă medie, în timp ce noul model prefigurat de Skoda Mission L va acoperi mult mai bine nevoile celor care se îndreaptă spre clasa compactă.

Pentru moment, nu avem parte nici de prea multe imagini, nici de informaţii detaliate, dar oficialii nu se feresc să afirme că modelul de serie va fi foarte puţin modificat faţă de acest concept Mission L. Vorbim de un viitor automobil global, pentru care cehii au planuri ambiţioase pe pieţele din Europa, Rusia şi China, ba chiar şi din India - unde, din 2012, va fi dezvoltată o berlină adaptată pentru această piaţă.

Din punct de vedere al aspectulu, se observă, în primul rând, stilul foarte sobru al maşinii, liniile şi proporţiile simple conferindu-i conceptului Skoda un aer familiar, dar şi robust. Acest model nu îşi propune să apeleze la experimente de design, aşa încât muchiile drepte predomină, fiind uşor de intuit un aer teuton.

Însă foarte curând vom avea mai multe imagini şi informaţii detaliate despre Skoda Mission L Concept.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.