TOP 10 concepte Ford Mustang care nu au prins producţia de serie

Autor: Tudor Rus 11 iun. 2014 Concepte auto

Cum chiar oficialii Ford recunosc, procesul de design şi dezvoltare al unei maşini noi cere investiţii masive şi consumă energia tuturor părţilor implicate. Este greu astfel să investeşti sute de milioane de dolari fără să-ţi pui la dispoziţie o mulţime de alternative, în caz că lucrurile merg prost.

De-a lungul anilor, Ford a proiectat, dezvoltat, construit şi testat concepte care ar fi putut să ducă mai departe emblema poneiului în galop, însă doar o mică parte din acestea s-au concretizat în modele de serie de succes. Despre ce fel de succes vorbim? Despre acel gen de succes rezultat din revendicarea a 500 de precomenzi pentru clienţi din Europa în doar 30 de secunde, reuşită de noul Ford Mustang.

Am săpat prin arhiva Ford şi am ales zece concepte Ford Mustang care ne-au făcut să ne punem întrebarea: „ce-ar fi fost dacă?”, nu înainte de a-i mulţumi românului Iosif Oros pentru contribuţia fantastică adusă culturii auto.

 

1. Mustang Avventura (1961)

Sub designul de fastback se ascundea de fapt intenţia unuei siluete de hatchback, cu scaunul din spate orientat în direcţia opusă sensului de mers, astfel că pasagerii ar fi trebuit să călătorească spate în spate.

 

2. Mustang Two-Seat (1964)

Conceptul Mustang Two Seater a fost văzut ca o variantă accesibilă, cu trimitere directă la rădăcinile lui Thunderbird, care între timp primise versiunea cu patru locuri. De notat faptul că în curtea Ford nu a existat niciodată un model cu strict două locuri, în afară de câteva versiuni pentru circuit, cu scaunele din spate îndepărtate în vederea reducerii greutăţii.

 

3. Mustang Mach 1 (1966)

Prototipul Mach 1 a fost creat iniţial pentru a prefaţa modelul de serie Ford Mustang lansat în 1968, şi este văzut ca unul dintre cele mai frumoase concepte Mustang, în special datorită formei alungite şi totodată musculoasă, desenată în armonie cu linia joasă a plafonului.

 

4. Mustang Station Wagon (1966)

Tot în 1966 Ford se gândea serios la posibilitatea producerii unui Mustang de familie. Mustang Station Wagon era bazat pe un coupe Ford Mustang produs în 1966 şi se făcea remarcat prin caroseria cu trei uşi, mai apropiată ca stil shooting brake-urilor europene, care însă păstra trăsături tipice unui muscle-car.

 

5. Mustang Allegro II (1967)

Conceptul Mustang Allegro II poate concura cu succes la titlul de cel mai bizar concept Ford Mustang care (din fericire) nu a intrat în producţia de serie. Bazat pe conceptul Allegro dezvelit în 1962, Allegro II este un fel de versiune cabrio. Plafonul şi majoritatea suprafeţelor vitrate au fost înlăturate, după care inginerii au echipat prototipul cu un parbriz îngust, în stil speedster, continuat în partea din spate cu o serie de arcuri butante şi o formă mai alungită.

Pagini: 1 2

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide