Toyota ME.WE este conceptul unui „vehicul antiexcese”

Autor: Iulian Dnistran 25 apr. 2013 Concepte auto

Conceptul Toyota ME.WE a adus laolaltă două lumi diferite – cea a designului auto şi cea a arhitecţilor. Rezultatul este un vehicul despre care oficialii companiei japoneze spun că este „antiexcese” şi reprezintă tranziţia de la cultura lui „mult” la cultura lui „mai bun”.

Mai pe româneşte, maşinuţa, care are panouri de caroserie interschimbabile făcute din polipropilenă (adică plastic), nu oferă mare lucru când vine vorba despre echipamente de lux. Pe scurt, podeaua din interior este construită din lemn de bambus, scaunele sunt îmbrăcate într-un material rezistent la apă, iar numărul instrumentelor de bord este de doar unu – mai exact, un singur ecran montat deasupra volanului.

Că tot veni vorba despre scaune, acestea sunt mai degrabă două banchete care se aseamănă foarte mult cu nişte canapele. Probabil aici a fost intervenţia arhitectului.

În rest, conceptul Toyota ME.WE se laudă că poate fi transformat într-un pick-up, o decapotabilă, un off-roader (puţin probabil) sau într-o maşină de oraş. Şasiul este construit din aluminiu tubular, iar greutatea totală este de 750 kg, dintre care 14 kg sunt ale panourilor de caroserie.

Propulsia prototipului este asigurată de patru motoare electrice, câte unul în fiecare roată, aceleaşi ca la conceptul Toyota i-ROAD, care primesc curent de la un set de baterii montate sub podea.. Astfel, maşinuţa din plastic poate fi condusă fie în modul cu tracţiune pe două roţi, fie în modul cu tracţiune integrală.

Toyota ME.WE Concept va fi expus la centrul Le rendez-vous al producătorului japonez din Paris.

Video Toyota ME.WE Concept:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide