Toyota NS4 Plug-in Hybrid Sedan Concept prefigurează Prius 4?

Autor: Oraan Mărculescu 11 ian. 2012 Concepte auto

Să începem cu declaraţiile oamenilor de la departamentul de marketing: „Noua Toyota NS4 Plug-in Hybrid Sedan Concept vrea să realizeze o conexiune emoţională cu clienţii„. Ei bine, dacă ne întrebaţi pe noi, NS4 reuşeşte destul de bine acest lucru prin designul reuşit.

Toyota NS4 Concept aduce o noua identitate de marca

Partea frontală, dacă se va regăsi şi pe viitoarele modele de serie, e lăudabilă, deoarece reuşeşte să-i imprime maşinii o personalitate distinctă, care denotă mai mult seriozitate decât agresivitate, precum şi spirit high-tech. NS4 foloseşte multe suprafeţe generoase, muchiile fiind subliniate cu fine tuşe cromate, foarte elegante.

Va arăta cea de-a patra generaţie Toyota Prius astfel? Este foarte posibil ca viitorul hibrid japonez să preia multe elemente de design ale acestui concept NS4, despre care japonezii nu au comunicat detalii privitor la dimensiuni. Putem vorbi, totuşi, de un concurent direct al recentului concept de la Tokyo 2011, prezentat de rivalii de la Honda: AC-X Concept.

Interiorul lui Toyota NS4 Concept este futurist, spatios si high-tech

Interiorul conceptului Toyota NS4 mizează şi el pe o ambianţă cât mai aerisită, cu o puternică notă high-tech. Suprafaţa vitrată este foarte generoasă, iar plafonul emite o lumină albastră plăcută şi relaxantă. Tabloul de bord se rezumă la un singur indicator digital circular, cu afişaj lizibil, iar în partea centrală a bordului regăsim două display-uri de mari dimensiuni.

Dacă tehnologia conectivităţii electronice are în spate o colaborare cu Microsoft, Intel sau Salesforce, pentru o experienţă cât mai puternică a relaţionării om-maşină şi maşină-societate, despre partea tehnică de sub capotă oficialii japonezi păstrează tăcerea. Ceea ce înseamnă că vom auzi detalii despre noul sistem hibrid plug-in în curând, cu ocazia altor concepte, mai apropiate de un viitor model de serie.

Sunt sanse mari ca Toyota NS4 Concept sa prefigureze a patra generatie Prius

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide