Toyota NS4 Plug-in Hybrid Sedan Concept prefigurează Prius 4?

Deşi oficialii japonezi nu au confirmat acest lucru, se pare că noul concept Toyota NS4 de la Detroit 2012 indică direcţia de design a celei de-a patra generaţii Toyota Prius, care va avea un sistem de propulsie hibrid plug-in mai eficient.

Să începem cu declaraţiile oamenilor de la departamentul de marketing: "Noua Toyota NS4 Plug-in Hybrid Sedan Concept vrea să realizeze o conexiune emoţională cu clienţii". Ei bine, dacă ne întrebaţi pe noi, NS4 reuşeşte destul de bine acest lucru prin designul reuşit.

Partea frontală, dacă se va regăsi şi pe viitoarele modele de serie, e lăudabilă, deoarece reuşeşte să-i imprime maşinii o personalitate distinctă, care denotă mai mult seriozitate decât agresivitate, precum şi spirit high-tech. NS4 foloseşte multe suprafeţe generoase, muchiile fiind subliniate cu fine tuşe cromate, foarte elegante.

Va arăta cea de-a patra generaţie Toyota Prius astfel? Este foarte posibil ca viitorul hibrid japonez să preia multe elemente de design ale acestui concept NS4, despre care japonezii nu au comunicat detalii privitor la dimensiuni. Putem vorbi, totuşi, de un concurent direct al recentului concept de la Tokyo 2011, prezentat de rivalii de la Honda: AC-X Concept.

Interiorul conceptului Toyota NS4 mizează şi el pe o ambianţă cât mai aerisită, cu o puternică notă high-tech. Suprafaţa vitrată este foarte generoasă, iar plafonul emite o lumină albastră plăcută şi relaxantă. Tabloul de bord se rezumă la un singur indicator digital circular, cu afişaj lizibil, iar în partea centrală a bordului regăsim două display-uri de mari dimensiuni.

Dacă tehnologia conectivităţii electronice are în spate o colaborare cu Microsoft, Intel sau Salesforce, pentru o experienţă cât mai puternică a relaţionării om-maşină şi maşină-societate, despre partea tehnică de sub capotă oficialii japonezi păstrează tăcerea. Ceea ce înseamnă că vom auzi detalii despre noul sistem hibrid plug-in în curând, cu ocazia altor concepte, mai apropiate de un viitor model de serie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.