Volkswagen e-Co-Motion – concept de maşină electrică de marfă pentru trafic urban

Autor: Oraan Mărculescu 06 mart. 2013 Concepte auto

Cei de la Volkswagen au folosit Geneva 2013 pentru a expune un concept ecologic interesant: VW e-Co-Motion este o dubiţă de marfă, plasată între Transporter şi Caddy, beneficiind de propulsie electrică.

Surprinde transpunerea cunoscutelor elemente de design ale lui Transporter într-un pachet mult mai compact, VW e-Co-Motion măsurând 4,55 metri în lungime, deci viitorul model de serie se anunţă foarte practic pentru transportul mărfurilor în trafic urban.

Şi mai interesant este că s-a reuşit avansarea foarte mult a compartimentului de pasageri, datorită faptului că în faţă nu există motor. Motorul electric este integrat în puntea spate, sub podea, astfel câştigându-se foarte mult spaţiu într-un gabarit suficient de compact.

Astfel, capacitatea maximă de încărcare este de 4,6 metri cubi, iar masa utilă este de numai puţin de 800 kg. În plus, VW e-Co-Motion are o rază de bracaj de numai 8,95 metri, valoare care-i asigură o excelentă manevrabilitate în spaţiile înguste.

Motorul electric are o putere de 85 kW (în regim continuu dezvoltă 50 kW), iar cuplul motor se cifrează la 270 Nm, valori bune pentru o maşină de transport în interiorul oraşelor.

Volkswagen oferă trei tipuri de baterii: pachetul de 20 kWh oferă o autonomie maximă de 100 km, cel de 30 kWh mai adaugă 50 km, iar cel de 40 kWh creşte autonomia până la 200 km. Viteza maximă este limitată la 120 km/h, în timp ce acceleraţiile sunt rezonabile pentru o maşină de transport.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide