Volkswagen intră în jocul hidrogenului cu Golf HyMotion şi Passat HyMotion

Nemţii de la Volkswagen au prezentat la Salonul Auto Los Angeles 2014 două concepte care au sisteme de propulsie bazate pe pile de hidrogen. Dar asta nu e tot, fiindcă Golf HyMotion şi Passat HyMotion – căci aşa se numesc – vin cu o propunere şi mai interesantă pentru pasionaţii de maşini eco. Avem detalii mai jos.

Volkswagen intră în jocul hidrogenului cu Golf HyMotion şi Passat HyMotion Volkswagen intră în jocul hidrogenului cu Golf HyMotion şi Passat HyMotion

Volkswagen Golf HyMotion şi Passat HyMotion sunt conceptele pe care marca auto germană le-a prezentat la Salonul Auto Los Angeles 2014. Şi da, arată ca nişte modele de serie, dar sub caroseriile familiare se află sisteme de propulsie cu pilă de hidrogen.

Cu cele două prototipuri – care sunt deja testate pe străzile statului american California – Volkswagen intră în jocul automobilelor alimentate cu hidrogen comprimat, după Honda, Hyundai şi Toyota. Dar, chiar dacă pare că lucrurile merg în aceeaşi direcţie pentru toţi producătorii, nemţii au reuşit să mai bifeze o funcţie care se poate dovedi foarte interesantă pentru pasionaţii de vehicule ecologice: conceptele Golf HyMotion şi Passat HyMotion sunt, de fapt, hibride plug-in.

Mai exact, există patru rezervoare din fibră de carbon în care este stocat hidrogenul comprimat la o presiune de 700 bar, o pilă de hidrogen, un motor electric pentru roţile din faţă şi o baterie litiu-ion care poate fi încărcată separat de la o priză de perete atunci când maşina stă pe loc, în garaj.

Hidrogenul comprimat merge către pila de hidrogen, unde intră în contact cu oxigenul din aer, face o reacţie chimică şi se transformă în curent electric care merge către baterii şi motor. După toate acestea, rezultatul e o putere de 136 CP, posibilitatea unui sprint de la zero până la 100 km/h în zece secunde şi emisii toxice zero – singurul lucru care iese pe ţeava de eşapament fiind vapori de apă rezultaţi din reacţia chimică.

Poate că secretul maşinilor hi-tech este designul exterior cât mai convenţional

Potrivit celor de la Volkswagen, rezervoarele de hidrogen pot stoca suficient combustibil pentru o autonomie de aproximativ 500 km şi pot fi umplute în vreo trei minute.

VIDEO:

Tu ce crezi: vor reuşi marii producători auto să schimbe ceva în lumea maşinilor alimentate cu hidrogen?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.