VW Scirocco Study R

Autor: Cosmin Iordache 03 dec. 2008 Concepte auto

VW Scirocco - difuzor si eleron posteriorLa Salonul de la Bologna, VW prefaţează viitorul vârf de gamă al modelului Scirocco cu un studiu ce poartă sufixul R. Este foarte probabil ca acest model să fie chiar viitorul R20T, despre care am vorbit săptămânile trecute, dar nemţii ezită încă să îl confirme deşi pare gata de şosea.

Scirocco Study R are un aspect mai agresiv, împrumutând spoilerul modelului GT24 şi prizele de pe capotă şi va avea poziţiii cu LED-uri. Un detaliu interesant este şi culoarea roşie-verde a oglinzilor, nu ştim însă dacă acesta este doar un artificiu pentru salonul italian s-au chiar VW au preluat moda Abarth. Coupe-ul primeşte şi un eleron, însă acesta nu este la fel de ostentativ ca al modelului de curse, şi un difuzor posterior ce integrează evacuarea dublă.

Acest model, care se vrea versiunea de stradă a lui Scirocco GT24, va fi animat de propulsorul de 2.0 litri TFSI de pe Audi S3, dar beneficiază de un plus de 5 CP, dezvoltând un total de 270 CP. Transmisia va fi desigur DSG-ul cu şapte rapoarte şi modelul va benficia de o suspensie sport. Versiunea de serie va ap[rea pe străzi începând cu 2010.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide