VW Space Up! Concept

Autor: Alexandru Banu 25 oct. 2007 Concepte auto

VW Space Up! este verisiunea în cinci uşi a conceptului UP! lansat în premieă mondială cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt. Space UP! este cu 23 cm mai mare şi cu patru centimetri mai înalt decât varianta în trei uşi prezentată la salonul german. Cu doar 3,68 de metri în lungime, Space UP! reuşeşte să ofere un spaţiu considerabil datorită poziţionări în spate a motorului, asemenea modelului Beetle originar sau al dubiţei din acea perioadă, Bulli.

Pentru a oferii un acces facil pasagerilor în habitaclu, conceptul propune o deschidere în contrasens a uşilor şi eliminarea montantului central. Inginerii de la VW au mai optat pentru înlocuirea hayonului cu două uşi asimetrice, asigurându-se astfel o încărcare uşosară a portbagajului. Acesta dispune de un volum minim de 220 de litri, iar, în cazul în care bancheta spate este rabatată, maşina oferă un volum de 1.005 litri pentru transportul bagajelor.

Bordul este preluat de la conceptul prezentat la Frankfurt, făcându-se câteva modificări minore. Astfel, informaţiile privind viteza de rulare, nivelul de carburant şi emisiile de dioxid de carbon sunt afişate pe un display de 8 inch. În mijlocul bordului este amplasat un alt dispaly touchscreen, care face parte din binecunoscutul sistem MMI (Man Machine Interfaces), de unde pot fi accesate toate funcţiile maşinii. Un alt aspect interesant al conceptului este integrarea scaunelor pentru copii în bancheta spate, inclusiv a suporţilor laterali, necesari pentru asigurarea securităţii celor mici.

Walter de Silva declară despre noua sa creaţie că, în termeni de design, Space UP! este fun, dar în acelaşi timp oferă maximum de spaţiu pe cea mai mică platformă VW.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...Comentarii
Inchide