5 motive pentru care B-Max de Craiova a cucerit Europa

Autor: Oraan Mărculescu 24 ian. 2014 Dosar & Analize

Faptul că Ford B-Max este cel mai bine vândut model din clasa sa în Europa nu mai este o noutate, lucru dictat în mare parte de locul fruntaş ocupat pe pieţele din Germania şi Marea Britanie. Uzina de la Craiova este unica locaţie Ford în care se produce modelul B-Max şi asamblează în prezent câte un B-Max la fiecare 70 de secunde, iar Ovalul Albastru a livrat modelul cu numărul 100.000 către un client din România. Aşadar, am încercat să găsim motivele pentru succesul modelului pe piaţa din Europa:

 

1. Modularitatea interiorului – Scaunele faţă şi cel al pasagerului din spate se pot rabata complet, fapt ce duce la obţinerea unui spaţiu de încărcare extrem de generos, combinat cu portbagajul cu volum de 318 litri.

LCD-uri, schiuri, crose de golf sau bagaje. Acceptăm orice.

2. Caracter practic – Uşile spate pot fi deschise prin culisare datorită absenţei montantului central, facilitând accesul în habitaclu, în special pentru copii sau persoane vârstnice. În plus, spaţiile de stocare din uşi şi de lângă scaune permit familiştilor să depoziteze obiectele necesare la îndemână, fără bătăi de cap.

Poftiţi în habitaclu, aceasta este intrarea „principală”.

3. Motorizări eficiente – Succcesul motoarelor EcoBoost constă echilibrul dintre performanţă şi consum, capitol la care Ovalul Albastru a făcut o treabă extrem de bună, dovadă fiind distincţia de Motorul Internaţional al Anului 2013 oferită propulsorului EcoBoost de 1 litru, ales de 43% dintre cumpărătorii de Ford B-Max.

Esenţele tari vin în recipiente mici.

4. Tehnologii disponibile – 22% dintre clienţii de B-Max au optat pentru funcţia Active City Stop care monitorizează traficul din faţa maşinii şi activează automat sistemul de frânare dacă detectează pericolul unei coliziuni. Mai mult, 12% dintre clienţii de B-Max au ales dotarea Rear View Camera, specifică în general clasei premium. Mai mult, peste 80% dintre clienţii europeni au solicitat Ford SYNC, sistemul de conectivitate cu activare vocală.

Panoul de comandă futurist ascunde tehnologii interesante.

5. Siguranţa – În ciuda soluţiei inedite care presupune lipsa montantului central, Ford B-Max a obţinut 5 stele de siguranţă la testele realizate de Euro NCAP. În plus, Ford a dezvoltat funcţia Emergency Assistance, câştigătoarea unui premiu Advanced Award din partea Euro NCAP. Aceasta poate alerta operatorii locali de servicii de urgenţă în 26 de limbi vorbite în 40 de regiuni europene.

 

Cu 5 stele la Euro NCAP, condusul devine şi mai relaxant în B-Max.

Uzina de autovehicule de la Craiova construieşte în prezent aproximativ 370 de unităţi B-Max pe zi. Pe lângă B-Max, Ford produce la Craiova motoarele pe benzină EcoBoost de 1,0 litri şi 1,5 litri, acesta din urma echipând modelele Ford din America de Nord şi Asia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide