Ghidul complet al canalelor româneşti de YouTube cu temă auto

Ghidul complet al canalelor româneşti de YouTube cu temă auto

Autor: Iulian Dnistran acum 5 ani Dosar & Analize

Internetul e plin de videoclipuri, din toate sursele posibile şi imposibile. Dar asta ştiai deja. Ce nu ştiai, însă, e că de-a lungul timpului au fost făcute destul de multe canale auto de YouTube unde se vorbeşte româneşte. Noi le-am adunat pe toate cele care pun conţinut regulat (sau aşa credem noi) şi ţi le arătăm mai jos, într-o listă ordonată alfabetic, alături de câteva explicaţii scurte.

4x4adventure.ro

E canalul site-ului cu acelaşi nume (care e, la rândul său, site-ul revistei 4x4adventure). Aici nu găseşti teste, dar poţi să vezi multe maşini 4×4 în noroi, ceea ce pentru noi e suficient.

6 PLIN/6FLAT

Au început în urmă cu vreun an cu un test foarte frumos filmat cu un Maserati GranTurismo, la care au adunat în jur de 10.000 de vizualizări până acum. Au piloţi adevăraţi care conduc maşinile de test şi au acces la circuitul de karting de la Prejmer.

După testul cu Maserati au mai publicat un test cu Mercedes-Benz A45 AMG, în rest sunt tot felul de filmări de pe la competiţiile auto naţionale.

AmCondus.ro

Din nou, e canalul site-ului cu acelaşi nume, care a fost pus pe picioare în urmă cu vreo patru luni. Promourile pentru canal au fost făcute de Adi Despot de la Viţa de Vie, iar cele mai multe clipuri sunt teste cu modele noi.

Auto23.ro

Un canal administrat de câţiva băieţi tineri, care nu au foarte mulţi bani pentru echipamente de filmare, iar asta se vede în calitatea videoclipurilor. În schimb, au nişte teste destul de neobişnuite, cu un fir narativ bun.

Autoholic

Potrivit descrierii oficiale, pe canalul ăsta găseşti poveşti şi teste cu maşini. Am colaborat de câteva ori cu oamenii de aici pentru nişte teste şi reportaje, iar rezultatele au fost destul de bune. Există şi un site, dar nu a mai fost actualizat de multă vreme.

Cavaleria.ro

Printre videoclipurile despre creme de faţă pentru bărbaţi, pensat şi instrucţiuni despre cum să tai rapid roşiile cherry, o să găseşti şi câteva teste cu maşini.

eBlogAuto

Lăsând la o parte numele nu foarte inspirat, canalul e destul de activ. Băieţii, care nu sunt din Bucureşti, după câte se pare, fac teste şi pun videoclipuri oficiale de la producători.

EvLSkillz

Nu e cu teste sau cu materiale jurnalistice, dar e cu maşini filmate foarte bine.

Gentleman’s Car

E prezenţa pe YouTube a revistei tipărite cu acelaşi nume. Oamenii de aici fac teste, interviuri şi filmează tot felul de evenimente cu temă auto din ţară.

George Buhnici

Sigur ştii de Buhnici. Omul care şi-a făcut o carieră ca reporter la ProTV are o prezenţă foarte puternică pe YouTube, unde a adunat peste 90.000 de abonaţi. Pe lângă teste cu gadgeturi, aici poză să vezi şi teste cu maşini. George a colaborat şi cu ProMotor pe vremuri, dar acum nu mai are legături cu noi.

Maşini cu Giurgea şi Bratu

Canalul oficial al emisiunii auto de pe TVR1. În urmă cu câţiva ani, Costin Giurgea a condus redacţia revistei Top Gear România, iar Tudor Bratu a fost redactor-şef la ProMotor. Acum testează maşini în propria lor emisiune.

MercedesBlog

Cele mai multe videoclipuri sunt filmări de presă furnizate de Mercedes-Benz, dar mai au şi câteva creaţii proprii.

NewspressOnlineMedia

Unul dintre primele canale serioase cu temă auto din România, fondat în 2009. Aici îi poţi vedea pe cei de la site-ul 0-100.ro în teste şi la evenimentele auto din lume.

ProMotor România

Canalul oficial al site-ului pe care citeşti aceste cuvinte. Aici punem clipuri oficiale de la producători, dar şi teste făcute de redactorii noştri.

Throttle Channel

După cum îi spune şi numele, aici poţi să vezi maşini care accelerează de la zero până la 100 km/h.

Turaţii

Cele mai lungi teste cu maşini noi sunt aici. Robert Adam încearcă să explice absolut tot ce e de explicat, iar asta înseamnă că o să ai de văzut videoclipuri care ajung chiar şi la două ore, împărţite în mai multe bucăţi de câte 20-30 de minute fiecare.

Dacă mai ştii alte canale pe care nu le-am inclus în listă, te rugăm să ne spui în comentarii.Comentarii
Inchide