Sergio Marchionne şi Marele Plan Fiat-Chrysler

Autor: Andrei Ştirbu acum 8 ani Dosar & Analize

Alfa Romeo

Alfa este unul dintre brandurile care vor necesita multă atenţie (şi, implicit, o mare investiţie – circa 5 miliarde de euro). Viitoarea gamă va cuprinde opt modele care vor sta pe o platformă nouă, cu propulsie spate sau cu tracţiune integrală. Primul model al revoluţiei Alfa Romeo va fi un sedan de clasă medie, programat pentru a doua jumătate a lui 2015, care va rivaliza cu BMW Seria 3 (propulsie spate, raport al maselor pe punţi de 50:50). 

Printre cele opt modele ale noii game se numără şi un sedan de clasă mare (rival pentru Mercedes-Benz E-Class şi Jaguar XF), alături de două SUV-uri. Şi există planuri şi pentru un vârf de gamă Quadrifoglio, disponibil pentru noile modele. Da, se zvoneşte că inclusiv Alfa Romeo 4C va primi o versiune şi QF. 

O versiune ŞI MAI sport pentru 4C? Să fie primit!

Marchionne îşi doreşte ca în 2019 vânzările Alfa Romeo să depăşească jumătate de milion de unităţi anual, pragul de 400.000 fiind atins cel mai târziu în 2018. Momentan, lipsa de oferte din gama Alfa se confundă cu un număr mic de vânzări – 74.000 de maşini în 2013.

Fiat

Într-un interviu pentru Automotive News Europe, analistul auto Philippe Houchois a afimat că „dacă nu ar fi Brazilia, unde Fiat este brandul numărul 1, Marchionne ar putea pur şi simplu să închidă brandul Fiat.” CEO-ul Marchionne nici nu şi-a planificat o creştere pe piaţa europeană, aşteptându-se ca cifra de vânzări anuală să rămână la 700.000 de unităţi. În schimb, va miza pe regiunea Asia-Pacific (unde vrea să tripleze vânzările, la 300.000 de unităţi anual) şi să dubleze (la 100.000 u/a) producţia în America de Nord. 

Maşinuţa asta îţi intră pe sub piele, efectiv. Citeşte mai multe în testul de aici

Sergio Marchionne îşi pune multă speranţă în SUV-ul subcompact Fiat 500X, pe care îl vom vedea în viitorul apropiat şi care îşi va disputa teritoriul cu Nissan Juke şi cu Škoda Yeti. Începând cu 2015 familia Fiat va primi un hatchback, un sedan şi un break – care vor avea la bază o versiune augmentată a platformei pe care stă actualul Panda. Tot începând cu anul 2015 putem să ne aşteptăm la modelul sport dezvoltat în colaborare cu Mazda – care va purta, cel mai probabil, siglă Fiat/Abarth şi nu Alfa Romeo. Pentru 2017 este planificat CUV-ul Panda (rival pentru Nissan Qashqai), în 2018 cea mai îndrăgită maşină Fiat primind o nouă generaţie. 

Marchionne şi-a propus să atingă, până în 2018, pragul de 1,9 milioane de unităţi Fiat vândute anual. 

Maserati

După Galibieri, Maserati îşi continuă expansiunea gamei cu Alfieri, prototipul care a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva 2014 (şi despre care am crezut iniţial că îl anunţă pe GranTurismo) şi care va fi înscris în producţia de serie în 2016. Un an mai târziu este aşteptată versiunea cabrio, care va rivaliza cu Jaguar F-Type şi Porsche 911 Cabrio.

Dă, Doamne, să arate aşa! Dă, Doamne, să arate aşa! Dă, Doamne, să…

În 2015 va debuta, cel mai probabil, şi SUV-ul Tridentului italian, Levante. Maserati şi-a propus să vândă 75.000 de unităţi anual cel mai târziu în 2018, anul în care vom vedea pentru prima dată şi următoarea generaţie GranTurismo. 

Ferrari

În timp ce restul membrilor FCA îşi propun creşteri în vânzări, Ferrari continuă să joace într-o ligă a sa. Politica de a nu depăşi 7.000 de unităţi vândute anual, în următorii cinci ani, încă este de actualitate – oficialii menţionând că singura excepţie ar fi valorificarea unei oportunităţi de dezvoltare pe pieţele emergente, caz în care producţia ar urca până la 10.000 de unităţi anual. Prin această strategie, Ferrari doreşte să încurajeze clienţii să folosească programele de coaching şi de personalizare ale brandului.

Cam aşa arată produsul coacherilor Ferrari

Ferrari şi-a propus să ofere lumii câte o minunăţie V8 / V12 pe an, până în 2018. Putem să speculăm că fiecare model îşi dublează ciclul de viaţă de patru ani cu câte o versiune mai de performanţă. Ne putem aştepta la versiuni mai performante pentru FF (în 2015) şi pentru F12 Berlinetta (în 2016), în timp ce 458 va primi un înlocuitor în 2017

Pagini: 1 2 3 4
Comentarii
Inchide