Top 10 cele mai bune filme cu maşini

Autor: ProMotor 12 aug. 2019 Dosar & Analize

Când vorbim despre filmele cu maşini părerile sunt împărţite, iar un top 10 cele cu acestea va stârni întotdeauna discuţii. Chiar dacă riscăm să lăsăm pe dinafară unele titluri, vom alege primele 10 cele mai sonore nume ale unor lungmetraje cu şi despre maşini. 

În unele cazuri, maşinile care apar în filme tind că capate celebritate odată cu lansarea peliculei, oferind în acelaşi timp autovehiculului statutul de personaj.

10. Smokey and the Bandit

Smokey and the Bandit este un film american de comedie din 1977, cu Burt Reynolds, Sally Field, Jackie Gleason, Jerry Reed, Pat McCormick, Paul Williams şi Mike Henry. Filmul a fost debutul regizoral al cascadorului Hal Needham. Filmul urmăreşte povestea a doi spărgători şi aventura acestora la volan pe traseul Atlanta – Texarkana. 

9. Mad Max

Primul film Mad Max a apărut în 1979, apoi a continuat cu Mad Max 2 în 198 şi Mad Max Beyond Thunderdome în 1985. Primele trei filme l-au avut pe Mel Gibson în rolul principal. Seria a continuat apoi cu  în 2015 cu Tom Hardy. În oricare din aceste filme apar foarte multe maşini, aşa că iubitorii de acţiune pe 4 roţi vor avea ce vedea.

8. Bullitt

Cei care vor să îl revadă pe Steve McQueen şi două maşini clasice – Ford Mustang Bullitt şi Dodge Charger, pot alege acest film.

7. The Fast and the Furious: Tokyo Drift

The Fast and the Furious: Tokyo Drift este un film american de acţiune din 2006, legat de curse ilegale de maşini, regizat de Justin Lin şi scris de Chris Morgan. Pelicula este filmată în Tokyo şi Los Angeles. 

6. Gone In 60 Seconds 

Gone in 60 Seconds este un film american de acţiune din 1974 scris, regizat, produs şi jucat de H.B. „Toby” Halicki. Povestea se concentrează pe aventura unui grup de hoţi de maşini şi pe cele 48 de maşini pe care trebuie să le fure în câteva zile.

5. Grand Prix

Grand Prix este un film american din 1966 despre motorsport. Filmul include scene reale în care apar campionii mondiali de Formula 1 Phil Hill, Graham Hill, Juan Manuel Fangio, Jim Clark, Jochen Rindt şi Jack Brabham. Grand Prix a câştigat trei premii Oscar pentru realizările sale tehnice. 

4. Cannonball Run

The Cannonball Run este un film de comedie american din 1981, cu Burt Reynolds, Roger Moore, Dom DeLuise şi Farrah Fawcett. Filmul se bazează pe desfăşurarea, în anul 1979, a unei curse ilegale de maşini între Connecticut şi California. A fost unul dintre cele mai de succes filme la box office din 1981.

3. American Graffiti / Dazed and Confused 

2. Vanishing Point

Vanishing Point este un film american de acţiune din 1971, regizat de Richard C. Sarafian şi cu Barry Newman, Cleavon Little şi Dean Jagger. 

1. The Fast and the Furious

The Fast and the Furious este un film de acţiune din 2001 având la bază cursele ilegale, este primul din seria The Fast and The Furious. Este regizat de Rob Cohen. Două bande rivale luptă pentru supremaţia străzilor din Los Angeles. Un poliţist este infiltrat printre ei …multă acţiune inserată între curse ilegale de maşini.

Seria a avut încasări de 2,380,084 de dolari până în 22 octombrie 2013, şi a devenit cea mai vândută franciză a studioului Universal Studios.

Filmle cu maşini au pus pe jar o întreagă generaţie de şoferi, ducând la apariţia a mii de maşini tunate dar şi a unui număr suficient de mare de piloţi wannabe.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide