Cele mai faimoase maşini care au apărut în filme – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vişan acum 4 ani Știri

 


În unele cazuri, maşinile care apar în filme tind că capate celebritate odată cu lansarea peliculei, oferind în acelaşi timp autovehiculului statutul de personaj. BBC Autos şi Quora.com au iniţiat un chestionar on-line pentru a evalua care sunt preferinţele respondenţilor cu privire la care ar putea fi cele mai memorabile maşini din cinematografie şi televiziune. Iată care au fost rezultatele: 

Batmobil

Batmobil-ul construit pentru filmul din anii 1960 a fost iniţial un Ford Lincoln Futura din 1955 modificat de la Hollywood de către George Barris. Însă cel mai recent Batmobil care a apărut în trilogia Dark Knight a fost construit la un cost estimat de 250.000 de dolari. Sub caroseia de fibră de carbon şi fibră de sticlă se află un motor Chevrolet V8 de 5.7 litri cu 400 de cai putere. Maşina poate ajunge de la zero la 100 de km/oră în cinci secunde.

KITT – Knight Rider

Pentru serialul Knight Rider, difuzat la televiziune din SUA in anii ’80, Kitt era un Pontiac Trans Am din 1982 modificat de Michael Scheffe, cel care a contribuit şi la filmul Back to the Future. KITT ieşea cu bine din toate situaţiile periculoase, putea sări peste obstacole, se conducea şingur şi putea vorbi la fel ca un om. Kitt erat propulsat de un motor V8 de 5 litri montat în spatele celebrului scanner cu luminiţe roşi.

Back to the Future – DeLorean DMC-12

DeLorean DMC-12 (denumită în mod obişnuit DeLorean de către public) a fost o masina sport fabricată de DeLorean Motor Company, creată exclusiv pentru piaţa americană. Masina are uşi cu deschidere pe verticală (tip fluture) şi un şasiu construite dintr-o combinaţie de fibră de sticlă şi oţel. La acea vreme maşina a atras atenţia şi a devenit cunoscută prin aspectul său futurist. Cel care a proiectat maşina, John DeLorean, este de origine română. Părinţii lui erau imigranţi veniţi din România care ajunşi in SUA şi au lucrat în industria auto. De aici poate că i s-a tras lui John DeLorean pasiunea pentru maşini.

Ghostbusters

În filmul apărut în 1984 maşina de intervenţii a vânătorilor de famtome avea la bază un un Cadillac ECTO-1 „utilitar” (ambulanţă / dric). Acesta a fost frumos accesorizat cu tot felul de echipamente hi-tech folosite la prinderea fantomelor.

James Bond Spectre – Aston Martin DB10 

Aston Martin DB10 este un coupé cu două uşi creat special pentru James Bond. Maşina a fost prezentată publicului pentru prima oară la 4 decembrie 2014, în cadrul campaniei de promovare a filmului „Spectre”. DB10 a fost creat de Marek Reichman, designerul şef de la Aston Martin, iar dintre cele 10 automobile Aston Martin DB10 construite manual pentru această producţie, 8 au apărut în film şi 2 au fost folosite în acţiuni de promovare. Aston Martin DB10 este dotat cu un motor Vantage 4.7 L V8 şi cu o cutie de viteze manuală, în 6 trepte. Viteza maximă este de 320 de km/h, iar acceleraţia de la 0 la 100 de km/h se face în doar 3 secunde.
Comentarii
Inchide