TOP 10 cele mai fiabile maşini mai vechi de 6-7 ani

Autor: Marius Vișan 18 ian. 2019 Dosar & Analize

Organizaţia germană de control tehnic al autoturismelor sortează anual rapoartele de service în funcţie de rata defecţiunilor, şi face apoi un top cu cele mai fiabile maşini. Se iau în considerate rata defecţiunilor şi rulajul mediu de kilometri. Topul de mai jos se referă la maşini mai vechi de 6-7 ani, rapoartele de service fiind analizate în 2017.

1. Mazda 3 – rată de defecţiunilor 6.8%, rulaj mediu 75.000 km

Sora mai mică a lui Mazda6 a arătat că pariul pe tehnologia SKYACTIV este unul câştigător şi în clasa compactă. Pe lângă fiabilitate, maşina punctează bine şi la capitolele confort şi design. Uşurinţa de manevrare şi exactitatea timoneriei cutiei manuale sunt bune, ceea ce nu îl va face pe şofer să ducă lipsa unei cutiile automate.

2. Porsche 911 – rată a defecţiunilor 7.4%, kilometraj mediu 55.000 km

 

De-a lungul celor 50 de ani de existenţă, Porsche 911 a fost vândut în peste 820.000 de exemplare şi a devenit, fără doar şi poate, o formă inconfundabilă şi o maşină sport recunoscută pentru abilităţile sale dinamice.

3. Audi TT – rată a defecţiunilor 7.7%, rulaj mediu 79.000 km

În viaţă trebuie să construieşti o casă, să plantezi un pom şi să faci un copil. Şi să îţi cumperi un cabrio. Dacă este un TT , atunci e perfect. Germanii garantează în privinţa fiabilităţii lui.

 

4. BMW X1 – rată a defecţiunilor 8.0%, rulaj mediu 84.000 km

Vezi şi Test video făcut de ProMotor cu BMW X1

Mezinul SUV-urilor din curtea bavarezilor nu se fereşte de provocări, dar rămâne un consumator fidel al drumurilor asfaltate, unde se simte ca peştele în apă. La calitatea îmbinărilor, materiale şi dinamică, X1 ţine pasul cu fraţii mai mari din gamă, aşa că şi aici sunt numai lucruri bune de spus. Rata mică a defecţiunilor vorbeşte de la sine.

 

5. Toyota Avensis – rată a defecţiunilor 8.1%, rulaj mediu de 93.000 km

Toyota şi-a atins targetul propus: clienţi în a căror decizie de achiziţie cel mai mult cântăresc fiabilitatea şi bugetul. Apoi confortul. Apoi siguranţa. Apoi esteticul.

6. Audi Q5 – rată a defecţiunilor 8.8%, kilometraj mediu 113.000 km

Audi Q5 se remarcă prin confortul excepţional, placere a condusului la cote mari, sistem 4×4 şi o dinamică remarcabilă. O maşină cu adevărat premium.

 

7. Volkswagen Golf Plus – rată a defecţiunilor 8.8%, rulaj mediu 76.000 km

Este fratele mai puţin cunoscut al bestsellerului Golf. Pe lângă fiabilitate, dispune de mai mult spaţiu la interior. Patru oameni pot călători mai mult decât confortabil, iar cei din spate au la dispoziţie înclusiv măsuţe ce se pot rabata din spătarul scaunului. Pentru o familie tânără, un Golf Plus este o alegere excelentă.

 

8. Mercedes-Benz GLK -rată a defecţiunilor 8.9%, rulaj mediu 99.000 km

Modelul emană destul de multă seriozitate şi că are prestanţă, chiar dacă nu e cea mai mare maşină din lume. Poate că unele materiale nu sunt la fel de moi ca la unii competitori, însă habitaclul crossoverului Mercedes-Benz îţi dă impresia că o să reziste o veşnicie.

 

9. Toyota Yaris – rată a defecţiunilor 9.8%, rulaj mediu 71.000 km

10. Mercedes-Benz E – rată a defecţiunilor 10.1%, kilometraj mediu 125.000 km

TEST ProMotor: 5 calde şi reci cu Mercedes-Benz E-Class

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide