Top 10 maşini conduse de bărbaţi

Autor: Cosmin Iordache 19 mai 2008 Dosar & Analize

Mercedes G Class: 88% posesori bărbaţiÎn a doua parte a plotunului îşi face prezenţa un model care, prin caracterul spartan, se vrea condus numai de bărbaţi, Mercedes G-Class. Cu toate astea, anumite femei se dau un vânt după aspectul retro-macho al acestui tot-teren şi îl preferă în locul metrosexualului şi mai modernului GL, clasat mai sus în ierarhia testosteronului. Totuşi, dacă americanii de la Forbes au intrat pe acest teren, am putea completa că modele cu fanclub-uri formate numai din bărbaţi sunt Land Rover Defender sau Iveco Massif.

Ferrari: 85% posesori bărbaţi Ferrari se clasează în a doua parte al acestui top, modele Scuderiei, deşi puternice şi amatoare de testosteron, fiind mai pe placul clientelor prin formele elegante şi seducătoare. Descendentele Evei care conduc un Ferrari, reprezintă aproximativ 15% din totalul posesorilor de supercaruri italiene fabricate la Maranello. Cu siguranţă, procentul femeilor care îi apreciază pe bărbaţii aflaţi la volanul unui model Ferrari este mai cuprinzător şi în consecinţă aceştia rămân clienţii fideli ai mărcii italiene.

Cadillac Escalade: 85% posesori bărbaţi 85% din clienţii modelului Cadillac Escalade sunt bărbaţii şi, mergând mai departe cu estimările, am putea spune că 80% sunt bărbaţi de culoare , care îşi expun viaţa în versuri şi beaturi puternice şi îşi asortează maşina încălţată cu jante pe 24 de inchi cu podoapele din platină şi hainele creaţie proprie. Din restul de 15% revenit femeilor, probabil, 14% reprezintă consoartele celor mai sus amintiiţi. Totuşi acest model rămâne unul din cele mai bine vândute peste Ocean, contând în proporţie de 42% în segementul SUV-urilor de mari dimensiuni.

BMW Seria 6: 82% posesori bărbaţi Pe penultimul loc în clasament se situează BMW cu Seria 6. Imaginea virilă şi formele masculine, apreciate în general de femei, nefiind elemente esenţiale atunci când vine vorba de alegerea automobilului personal pentru reprezentantele sexului frumos. Procentul clientelor în totalul celor care îşi comandă un automobil BMW Seria 6 este de 18%. Versiunea M este însă preferata bărbaţilor, cei 500 de CP fiind extrem de tentanţi pentru vitezomani şi mai puţin populari în rândul vitezomanelor.

Aston Maritn: 81% posesori bărbaţi
Deşi Aston Martin şi-a a asociat imaginea cu cel mai aventurier şi viril spion, James Bond, raportul masculin-feminin nu pare la fel de disproporţionat ca în cazul altor branduri exclusiviste. Cuantumul bărbaţilor în totalul clienţilor fideli ai mărcii britanice este de 81%. Eleganţă şi atitudinea mai puţin macho ostentativă sunt motive pentru care femeile nu se sfiesc să se afişeze cu această marcă auto.Maşina a fost văzută pentru mult timp un accesoriu masculin, bărbaţii asociându-şi imaginea cu motoare, putere şi viteză. În ulitma vreme, această imagine a fost dată uitării, tot mai multe femei aderând la tagma conducătorilor auto. Discuţiile despre automobile pentru femei, bărbaţi sau unisex auMaybach: 95% posesori bărbaţi devenit obişnuinţă în rândul pasionaţilor. Totuşi, americanii de la Forbes au descoperit că există încă anumite automobile la volanul cărora urcă doar bărbaţi, reprezentantele sexului frumos fiind foarte rar zărite pe scaunul şoferului în aceste modele.

Automobilul cu cel mai mare procentaj al şoferilor de gen masculin este Maybach, atât în versiunea 57 cât şi 62. Conform studiilor americane, aceste modele sunt deţinute în proporţie de 95% de bărbaţi, femeile posesoare de Maybach reprezentând doar 5% . Dacă luăm în considerare faptul că un Maybach cere implicit şi un şofer privat, ne aşteptăm ca procentul să fie şi mai mare în favoarea bărbaţilor, multe femei posesoare de Maybach lăsându-se purtate de un şofer sex opus. Covârşitoare statistică este confirmată şi în România, acest model fiind deţinut numai de bărbaţi…unii dintre ei adevăraţi războinici.

Mercedes GL: 90% posesori bărbaţi Pe locul secund, destul de surprinzător, este plasat Mercedes GL. Modelul are un aspect solid, dimensiuni transatlantice şi destulă putere pentru a tracta o ambarcaţiune, condiţii necesare pentru bărbatul american care vrea să îşi afirme masculinitatea. Totuşi, interiorul luxos, cele şapte locuri şi impresia de siguranţă îl fac un candidat ideal pentru familie, deci mămicile îşi pot exersa abilităţile la volan pe acest model deopotirvă. Scorul lui Mercedes GL este de 90% bărbaţi, 10% femei.

Lambborghini: 90% posesori bărbaţi Lamorghini prin valorile pe care le promovează ar trebui să atragă în special bărbaţi. Şi chiar aşa şi este, din zece şoferi aflaţi la volanul unui asemenea bolid italian, 9 fiind bărbaţi şi doar o singură reprezentantă a sexului frumos. Puţine femei se încumetă astfel să ia taurul de coarne, una dintre ele fiind devoratoarea de bărbaţi Jenna Jameson, deşi aceasta nu s-a specializat în luatul bovinelor de excrescenţe, ci în cu totul altceva… Totuşi în duelul italian cu cei din Maranello, Lamborghini se poate lăuda că face mai mult cu ochiul bărbaţilor, Ferrari nefiind inclusă în top 5.

Rolls Royce 90% posesori bărbaţi Un alt model cu priză la urmaşii lui Adam este Rolls Royce. Putem da chiar şi o explicaţie pentru asta: când femeile vor detrona regii petrolului din ţările arabe şi şeicii vor fi alungaţi cu făcăleţul de reprezentantele din harem balanţa s-ar putea echilibra. Până atunci, 90% dintre şoferi sunt bărbaţi şi restul până la întreg femei. Pe plaiurile noastre realitatea respectă statistica, Monicăi fiiindu-i interzis să se apropie de maşina lui Iri.

Dodge Viper: 89% posesori bărbaţi Prima jumătate a clasamentului este încheiată de Dodge Viper. Pentru acest model nu e nevoie de o pledoarie în favoarea bărbaţilor pentru a conştientiza de ce este preferatul acestora. Viper are un monstru sub capotă, un aspect falic, urlă şi fulgeră de fiecare dată când este provocat şi pare alimentat de -a dreptul cu testosteron. În plus majoritatea modelelor prind viaţă în weekend în cadrul evenimentelor speciale organizate în weekend pe circuit, atunci când doamnele şi domnişoarele preferă promenadele la mall şi gomajul la Spa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide