TOP 10: maşini coupe şi cabrio cu emisii CO2 scăzute

Autor: Dan Vache acum 14 ani Dosar & Analize

VEZI TOATE ARTICOLELE TOP 10 EMISII CO2 PE SEGMENTE!

Anii 2000 au adus cu sine o revoluţie în domeniul maşinilor sport, percepute până atunci drept generatoare de putere şi performanţă. Însă adaptarea motoarelor diesel pe caroseriile coupe a luat amploare, iar acum avem destule exemple de maşini coupe capabile de un nivel de emisii CO2 sub 160 g/km.

TOP 10 EMISII SCAZUTE DE CO2 - masini coupe

Din nou, BMW conduce ostilităţile, nu mai puţin de patru modele bavareze figurând în acest Top 10 – dintre care trei au sub capotă motorul de 2,0 litri, de pe BMW 118d. VW Scirocco intră pe poziţia a treia, graţie TDI-ului 140 CP de pe VW Golf 6, însă această motorizare nu este oferită la noi deocamdată.

Singurul model japonez din acest top este Honda Civic Type-S, însă motorul 2,2 i-CTDi este devansat de cel de pe BMW 123d, care, cu 204 CP, este cel mai puternic propulsor din acest top – de remarcat că se poziţionează pe locul 4!

Motorul 2,0 TDI de pe VW Golf 6 îl regăsim şi pe Audi TT şi Audi A5, dar surpriza VW este motorul turbo pe benzină de pe VW Scirocco, având un nivel de emisii CO2 de 149 g/km, mai bine decât Peugeot 407 Coupe HDi, aflat pe ultima poziţie a acestui podium.

Deoarece vorbim despre coupe-uri, preţurile sunt peste 30.000 euro – poate că versiunile de bază, cum sunt VW Scirocco 1,4 T-Jet 122 CP sau Honda Civic S-Type 2,2i-CTDi ar avea preţuri sub 30.000 euro, însă politica importatorilor la noi favorizează modelele mai evoluate, după principiul "oricum clienţii se vor orienta către modelele scumpe".

Să vedem care este situaţia în ce priveşte maşinile cabrio.

 

Pagini: 1 2

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide