TOP 10 maşini second hand de oraş sub 3.000 de euro

Autor: Oraan Mărculescu acum 7 ani Dosar & Analize

RENAULT TWINGO (1992-2007)

Pe lângă că e una dintre cele mai simpatice maşini de oraş, Renault Twingo a demonstrat şi continuă să demonstreze un nivel foarte scăzut al costurilor de utilizare şi întreţinere, în condiţiile unei fiabilităţi convenabile – nu are probleme majore, dar nici nu este ocolit de mici inadvertenţe electrice agasante. Oricum, longevitatea sa (15 ani de fabricaţie!) vorbeşte de la sine despre reputaţia câştigată, mai ales în rândul tinerilor.

Renault Twingo, ante-upgrade, 1992-1998

După 2002, Twingo a primit uşoare upgrade-uri, în principal la nivelul echipării, deci, dacă vreţi un nivel mai bun de confort şi siguranţă, e de preferat alegerea unei versiuni produsă după 2002, multe fiind dotate cu ABS, climatizare şi geamuri electrice, ba chiar şi tapiţerie din piele.

Ca motorizări, Twingo e propus cu un 1,2 litri, în două versiuni: de 60 CP şi de 75 CP, cea din urmă fiind recomandabilă deoarece nu consumă mai mult, însă oferă performanţe mai bune. La nivel tehnic, pot apărea probleme de natură electrică, ţinând de bujii, alternator sau pompă de benzină, dar nu sunt aşa dese şi grave.

Renault Twingo upgrade, 1998-2007

Unul dintre motivele pentru care Twingo se depreciază foarte tare este ţinuta de drum mai proastă la viteze mari şi zgomotul interior, precum şi ambianţa mai spartană (deşi spaţiul interior e destul de bun pentru gabaritul maşinii). Prin urmare, vorbim de o maşină mai mult de oraş, care nu prea se pretează la drumuri lungi în siguranţă.

Înainte de 2002, Twingo avea un nivel de echipare spartan, dar fun ca aspect

În limita a 3.000 de euro se pot găsi modele în stare foarte bună, chiar şi după 2002, cu un rulaj mediu de circa 100.000 km. E de preferat motorul de 75 CP pentru că e mai modern şi mai agreabil, iar versiunile după 2002 au mai multe dotări, oferind un confort mai ridicat. Atenţie la variantele cu plafon din pânză, deteriorarea plafonului poate duce la intrarea apei în habitaclu, deci la probleme de rugină.

O nouă maşină, pe pagina următoare

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Comentarii
Inchide