TOP 10 supercaruri şi maşini exotice la Geneva 2011

Pasionaţii sutelor de cai putere nu au rămas dezamăgiţi la Salonul Auto Geneva 2011, unde au avut ocazia să vadă în premieră câteva modele exclusiviste foarte importante. Iată un top al celor mai tari supercaruri şi maşinie exotice care au fost prezentate în premieă mondială la Geneva 2011.

TOP 10 supercaruri şi maşini exotice la Geneva 2011 TOP 10 supercaruri şi maşini exotice la Geneva 2011

Fie că vorbim de modele total noi sau de ediţii speciale aleunor maşini puternice, Salonul Auto Geneva 2011 afost bogat şi în ce priveşte "colecţia" de maşini sport, pe toategusturile:

Maserati GranCabrio Sport

Locul 10: Maserati GranCabrio Sport

Versiune upgradată a frumosului cabriolet italian, GranCabrioSport ajunge la 450 CP, beneficiind de mici detalii exclusiviste,precum şi de o nouă culoare pentru caroserie, Rosso Trionfale.

Gumpert Tornante

Locul 9: Gumpert Tornante

La bază este un model Gumpert Apollo, revizuit în profunzime decarosierul Touring Leggera, care a reuşit să îi confere un aspectmai apropiat de al GT-urilor cu pretenţii.

Lexus LF-A Nurburgring Edition

Locul 8: Lexus LF-A Nurburgring Edition

Unul dintre cele 50 de exemplare dedicate recordului stabilit laNurburgring a fost prezent şi la Geneva 2011.

Aston Martin Virage

Locul 7: Aston Martin Virage

Deşi numele este nou, maşina se bazează, în cea mai mare parte,pe modelul DB9, însă primeşte upgrade-uri estetice şi tehnicemenite a păstra atractivitatea GT-ului britanic.

Bentley Supersports ISR Convertible

Locul 6: Bentley Supersports Ice Speed Record

Ediţie specială, dedicată maşinii care a stabilit un nou recordde viteză pe gheaţă. Motorul W12 de 640 CP poate funcţiona cubioetanol, iar pentru caroserie sunt oferite trei culorispeciale.

Jaguar XKR-S

Locul 5: Jaguar XKR-S

Cel mai puternic Jaguar XKR primeşte indicativul S, careînseamnă un mic surplus de putere, dar un mare plus la capitolulagresivitate estetică.

Koenigsegg Agera R

Locul 4: Koenigsegg Agera R

"Vânătorul" de Veyron vine într-o versiune upgradată la Geneva2011, oferindu-le celor interesaţi 1.115 CP ecologici, care pot fi"adăpaţi" cu biocombustibil E85.

Ferrari FF

Locul 3: Ferrari FF

Cel mai controversat Ferrari în acest moment oferă tracţiuneintegrală dezvoltată inhouse şi o caroserie în stil shooting break,cu un nivel practic nemaiîntâlnit la Ferrari.

Pagani Huayra

Locul 2: Pagani Huayra

Una dintre bijuteriile pe patru roţi pe care o apreciază înprimul rând cunoscătorii, nu doar milionarii obişnuiţi. Un adevăratrival pentru Bugatti din punct de vedere al stilului, dar şi alperformanţelor de vârf.

Lamborghini Aventador LP700-4

Locul 1: Lamborghini Aventador LP700-4

Cea mai aşteptată noutate din domeniul supersport la Geneva2011, urmaşul lui Murcielago reuşeşte să ducă renumele Lamborghinimai departe şi în acest deceniu, anunţându-se un combatant de seamăîn Olimpul supercarurilor.