TOP premiere importante pentru Europa la Geneva 2011

Din noianul de premiere mondiale, am ales cele mai importante premiere de maşini noi care îi interesează în mod direct pe cei mai mulţi dintre clienţii de pe piaţa auto europeană, deci şi de pe cea românească. Iată un TOP 10 al celor mai importante premiere din punct de vedere al vânzărilor.

TOP premiere importante pentru Europa la Geneva 2011 TOP premiere importante pentru Europa la Geneva 2011

Ce maşini noi sau versiuni noi ale unor maşini deja cunoscutevom putea cumpăra în acest an, vedem în continuare, într-un top alcelor mai importante premiere de la Salonul Auto Geneva2011:

Lancia Ypsilon - generatie noua

Locul 10: Lancia Ypsilon

Italienii încearcă din nou să le atragă atenţia clienţilor carevor o maşină premium de clasă mică, de data aceasta cu o generaţiefoarte schimbată a lui Lancia Ypsilon. Împrumutând multe detalii dedesign de la sora mai mare Lancia Delta, Ypsilon va fi un rivalinteresant în segmentul dominat de Mini şi italienii sunt siguri căva avea un succes mult mai mare decât al precedentei generaţii.

Volkswagen Golf Cabrio - versiune noua caroserie

Locul 9: VW Golf Cabriolet

Vara asta se anunţă bogată pentru cei de la Volkswagen, carepropun o versiune mai accesibilă la coupe-cabrioletul EOS. Având 4locuri şi acoperiş textil escamotabil, Golf Cabrio se adreseazăatât nostalgicilor, cât şi clienţilor care vor o maşină cabrio maiaccesibilă.

Kia Picanto - generatie noua

Locul 8: Kia Picanto

Maşinile de oraş de clasă mini sunt o soluţie excelentă, maiales pentru metropolele aglomerate. Iar noua generaţie KIA Picantovine cu o schimbare totală de optică şi stil, la fel ca şi Rio. Seanunţă ca un rival de temut prin prisma caracteristicilor practiceşi a factorului buget pentru cam toţi actorii de pe scena claseimini.

Mercedes SLK - generatie noua

Locul 7: Mercedes SLK

Cea de-a treia generaţie a celui mai cunoscut roadster cuacoperiş rigid escamotabil vine cu un stil foarte matur şi cucâteva inovaţii pe gustul celor cu bani şi pretenţii. Pentrumoment, se pare că germanii au reuşit să găsească ingredientelenecesare unui nou succes de piaţă, chiar dacă nu vorbim de undomeniu aşa de populat.

Volkswagen Tiguan - facelift

Locul 6: VW Tiguan facelift

SUV-ul compact al germanilor a intrat în "malaxorul" esteticdeja cunoscut, devenind un fel de Touareg mai mic, deci mai serios.Cum vânzările lui VW Tiguan pe piaţa europeană stau bine, este deaşteptat ca acest facelift să contribuie la continuarea succesuluisău, stilul clasic făcând diferenţa într-un domeniu extem deaglomerat şi... pestriţ.

Peugeot 308 - facelift

Locul 5: Peugeot 308 facelift

Prin acest restyling, compacta 308 capătă un aer mai proaspăt,dar şi o imagine mai serioasă, încercând astfel să-i dea un răspunscât mai concis liderului clasei, Volkswagen Golf. Faţă decompetiţia franceză, Citroen C4 şi Renault Megane, 308 faceliftvrea să se detaşeze printr-un stil mai sofisticat şi un interiormai evoluat. Rămâne de văzut dacă francezii au găsit reţetapotrivită pentru ca 308 să reintre în luptă.

Kia Rio - generatie noua

Locul 4: Kia Rio

Trecerea de la un stil banal la unul îndrăzneţ este bine-venităpentru modelul de clasă mică al coreenilor, care vrea să atace înmod direct modele precum Ford Fiesta sau Volkswagen Polo. Pe lângăaspectul fresh şi modern, Rio vine cu motoare economice şi un bunraport preţ/echipare, pronosticurile fiind foarte bune pentruvânzările noului model în Europa.

Hyundai i40 - model nou

Locul 3: Hyundai i40

Deşi în România breakurile de clasă medie au o cotă extrem demică de piaţă, în Europa acestea sunt foarte căutate, în unelecazuri chiar mai mult decât modelele sedan din care derivă.Coreenii fac o mişcare îndrăzneaţă, propunându-ne mai întâiversiunea break a modelului de clasă medie i40, o maşină care atacăîn mod direct şi fără teamă VW Passat Variant sau Opel InsigniaSports Tourer. Hyundai i40 se anunţă un concurent redutabil, prinprisma unei combinaţii reuşite între design, spirit practic şifactor buget.

Chevrolet Cruze hatchback - versiune noua caroserie

Locul 2: Chevrolet Cruze hatchback

După ce versiunea sedan a lui Chevrolet Cruze a reuşit să atragăîntr-o măsură foarte mare atenţia publicului, mai ales a celui depe pieţele emergente, a venit timpul pentru un pas mai serios:atacarea segmentului hatchback-urilor de clasă compactă, dominat deVW Golf în Europa. Are Cruze-ul în 5 uşi suficiente atuuri pentru ase impune în această clasă aglomerată? Vom vedea în acest an.

Ford B-Max - model nou

Locul 1: Ford B-Max

B-Max putem considera că este cea mai importantă premieră de laGeneva 2011 atât pentru Ford, cât şi pentru români - din moment cemonovolumul compact va fi produs la uzina Ford de la Craiova.Oricum, germanii se mişcă surprinzător de repede, acest segmentfiind într-o continuă creştere, nu doar pe plan european. În plus,configuraţia fără montant central şi deschiderea foarte practică auşilor sunt atuuri importante ale lui B-Max, alături de celelalteavantaje de ordin practic.

Pe pagina următoarevedeţi ce alte premiere mondiale importante pentru piaţa auto dinEuropa au mai fost prezentate la Geneva2011.

Citeşte mai departe în pagina următoare »