Alfa Romeo plănuiește lansarea unui SUV electric în 2022

Autor: Marius Vișan 01 iun. 2020 Mașini electrice

Atunci când hatchback-ul compact Giulietta va ieși din producție la sfârșitul acestui an, Alfa Romeo va rămâne cu doar două produse în linia sa: Giulia și Stelvio.

Cu toate acestea, familia va fi extinsă anul viitor cu modelul hibrid plug-in denumit Tonale și, dacă informațiile recente publicate de Autocar sunt corecte, un alt SUV, electric, se va alătura gamei începând din anul 2022. Nu se știe prea mult despre primul Alfa Romeo cu emisii zero, dar ar putea beneficia de platforma celor de la PSA după fuziunea cu FCA.

Galeria foto cu modelul Tonale

Grupul PSA realizează deja mai multe modele electrice, printre care Opel Corsa-e, Peugeot e-208, DS 3 Crossback, Peugeot e-2008 și Mokka-e, toate bazate pe platforma CMP (EMP1).

Prin urmare, cel mai probabil scenariu plasează Alfa electrică pe aceeași arhitectură, deși nu se cunosc specificațiile exacte al motorului. Produsele PSA au un singur motor electric care produce 134 CP, conectat la o baterie de 50 kWh. Pentru a rămâne competitiv se presupune că SUV-ul Alfa Romeo va fi dezvoltat cu o performanță îmbunătățită.

SUV-ul electric Alfa

SUV-ul electric Alfa poate include sunete artificiale, în încercarea de a oferi mai multă emoție persoanei care stă pe scaunul șoferului. Totuși „ideea nu este să producă sunete false pentru a imita un motor cu ardere internă, deoarece nu vom avea lucruri false pe Alfa”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei italiene pentru publicația britanică.

„Pentru electrificare vom rămâne consecvenți cu sportivitatea modelelor Alfa Romeo și vom folosi motoare electrice pentru o abordare performantă. Căutăm să atingem așteptările unui client Alfa Romeo, dar și așteptările clienților care caută confort”, a mai declarat oficialul italian pentru autocar.co.uk

Alfa Romeo se va baza pe cele două modele pentru a se asigura că își atinge obiectivul de a vinde 400.000 de mașini anual. Firma nu și-a anunțat încă cifrele de vânzări pentru anul 2019, acestea fiind întârziate de criza Covid-19. Există surse care anunță că în anul 2019 Alfa Romeo a vândut 54.365 de mașini în Europa – o scădere cu peste 50% față de anul anterior.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide