Amenințare nouă: Stațiile de încărcare sunt luate cu asalt de camioane electrice

Autor: George Cristea 17 feb. 2021 Mașini electrice

Amenințare nouă pentru proprietarii de mașini electrice din Norvegia: stațiile de încărcare sunt luate cu asalt de camioane electrice. Imaginile surprinse la o stație de încărcare din Oslo arată trei camioane electrice care blochează aproape întreaga stație de încărcare.

Intră în Galeria FOTO

Rata de adopție a mașinilor electrice este încă redusă, iar una dintre problemele semnalate de cei care amână cumpărarea unei astfel de mașini este lipsa infrastructurii. Situația se mișcă rapid, dar la fel de rapid cresc și vânzările de mașini electrice, astfel că problema lipsei stațiilor de încărcare nu va dispărea curând. O dovedește chiar Norvegia, care este, fără discuție, paradisul mașinilor electrice. Mai mult de jumătate dintre mașinile comercializate în Norvegia au propulsie electrică, iar problema lipsei infrastructurii nu există. Cel puțin deocamdată.

Situația s-ar putea schimba dramatic în viitorul apropiat, pe măsură de sistemele de propulsie electrice câștigă teren și pătrund pe noi segmente de piață. În cazul Norvegiei, acest viitor este deja prezent.

Stațiile de încărcare din Oslo, blocate de camioane electrice

Proprietarii de mașini electrice care au dorit să alimenteze la o stație importantă din Oslo au găsit locurile de încărcare ocupate aproape în întregime de trei camioane electrice Volvo FE. Dimensiunile acestora le-a obligat să ocupe câte două locuri de încărcare, ceea ce a restrâns opțiunile pentru ceilalți șoferi.

Potrivit unuia dintre șoferii camioanelor, au fost momente în care nu mai puțin de patru astfel de camioane au fost la încărcat în această stație. Asta deoarece firma care le operează are în prezent doar patru astfel de camioane. În timp, însă situația se va acutiza – tot mai multe camioane electrice vor fi introduse în circulație.

Nu avem nicio îndoială că și infrastructura va progresa, iar stațiile de încărcare dedicate camioanelor ar trebui să apară cât de curând. Până atunci, însă, viața șoferilor de mașini electrice va fi grea concurând pentru energie cu acești mastodonți.

Camioanele surprinse la încărcat în Oslo sunt de tipul Volvo EF, cel mai probabil conversii electrice ale modelelor convenționale. Acestea dispun de o baterie cu capacitatea de 250 kWh, aparent insuficientă pentru o zi de lucru. Capacitatea de încărcare maximă este de 150 kW, având nevoie de circa 1,5 ore pentru o încărcare completă (0-100%).

Volvo a anunțat că va electrifica întreaga sa gamă de camioane, având deja mai multe modele în teste.

sursa: InsideEVs

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide