Cât va costa BMW iX3 în România? Este primul SUV electric BMW

Autor: Marius Vișan 23 iul. 2020 Mașini electrice

BMW iX3, primul SUV electric BMW, va fi disponibil pentru precomenzi începând cu luna septembrie, iar primele livrări sunt aşteptate în Europa (inclusiv România) în primul trimestru al anului viitor.

Preţul de început al BMW iX3 este de 56.800 euro fără TVA, 67.592 euro cu TVA, fără a lua în calcul eventualele programe Rabla şi Rabla Plus.

Premiera noului BMW iX3 înseamnă şi debutul celei de-a cincea generaţii a tehnologiei BMW eDrive, dar şi debutul unei noi ere a sistemelor de propulsie electrificată pentru automobile premium. Primul SUV electric BMW stabileşte repere de eficienţă şi astfel de autonomie obţinută la încărcare rapidă – cu 100 km de autonomie asiguraţi în 10 minute de încărcare la 150 kW.

BMW iX3 are 286 CP și o autonomie de 460 de km

Noul BMW iX3 o putere maximă de 210 kW/286 CP, o autonomie de până la 460 de kilometri în ciclul de testare WLTP. Motorul asigură o acceleraţie 0-100 km/h în numai 6,8 secunde.

Pentru agilitate şi performanţe dinamice, motorul amplasat în spate antrenează puntea spate şi este asistat de un pachet de sisteme electronice, inclusiv noul sistem antipatinare ultrarapid ARB. Aceste inovaţii vor fi disponibile şi la viitoarele modele electrice BMW i4 şi BMW iNEXT programate pentru debut anul viitor.

Intră în Galeria Foto

Lansarea pe piaţă a noului BMW iX3 va începe spre finalul anului 2020, când vânzările vor debuta în China. Modelul Sports Activity Vehicle electric va fi produs la uzina din Shenyang (China), care este operată de joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive.

Componentele BMW eDrive sunt fabricate tot la Shenyang. Prin urmare, noul BMW iX3 este primul model electric al mărcii construit pentru export în China.

BMW iX3 are un nivel bogat de echipamente în standard

Noul BMW iX3 dispune standard, în pachetul Inspiring, de un nivel bogat de echipamente – de la jante pe 19 inch, trapă panoramică şi vopsea metalizată, până la sistemul de navigaţie BMW Live Cockpit Professional.

Tot standard sunt disponibile şi sisteme de asistenţă şi conectivitate precum sistemul de condus semiautonom BMW Driving Assistent Professional, sistemul de asistenţă la parcare, pachetul de servicii BMW Connected Drive Plus (inclusiv cu funcţia remote), Drive Recorder şi faruri LED cu funcţii extinse.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide