Este BMW 740e cea mai eco limuzină de lux a momentului?

Autor: Oraan Mărculescu 16 iun. 2015 Mașini electrice

Noul BMW Seria 7 este cel mai proaspăt model din clasa limuzinelor de lux, având o misiune foarte grea: aceea de a-i face ”zile fripte” lui Mercedes-Benz S-Class, care s-a instalat confortabil în poziţia de lider al acestui segment pretenţios, din care mai fac parte Audi A8, Jaguar XJ sau Porsche Panamera.

O comparaţie obiectivă între BMW Seria 7 şi rivali este greu de făcut, deoarece gusturile variază extrem de mult. Ce-ar fi, însă, să ne concentrăm atenţia pe caracterul eco al acestor limuzine – adică să vedem care sunt cele mai eco limuzine de lux care pot fi cumpărate în acest moment.

BMW 740e are o autonomie electrică de 40 km, iar consumul de carburant este de numai 2,1 litri/100 km. Suficient pentru a fi declarat regele limuzinelor eco?

 

Noua modă, pe care constructorii încep să o adopte unul după altul, este cea a propulsiei alternative de tipul plug-in hibrid, care permite încărcarea bateriilor şi de la o sursă externă de curent electric, fapt ce asigură o autonomie în regim strict electric de câteva zeci de kilometri – cel puţin în teorie.

Aşa încât comparaţia se reduce la trei versiuni: BMW 740e, Mercedes-Benz S 500 e şi Porsche Panamera S E-Hybrid. La care adăugăm şi cea mai cunoscută limuzină eco a momentului, Tesla Model S.

Cum se compară aceste 4 modele şi care sunt avantajele fiecăruia, vedeţi în tabelul din Ecoprofit.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide