Hyundai Kona a primit un premiu în cadrul „TopGear Electric”

Autor: ProMotor 23 apr. 2020 Știri auto

Kona Electric a primit titlul „Best Small Family Car” in cadrul premiilor inaugurale „TopGear Electric”.

Sesiunea de testare realizata de catre redactorul sef al revistei BBC TopGear, Charlie Turner, a avut loc in luna decembrie 2019 si s-a desfasurat pe parcursul a 24 de ore.

Pentru a alimenta Kona Electric a fost utilizata reteaua europeana de incarcare rapida, iar pentru a maximiza timpul de conducere, autovehiculul a fost incarcat la o capacitate de 80%. A fost parcursa o distanta de 1.600 de kilometri si au fost traversate in total 9 tari: Republica Ceha, unde a avut loc startul, Germania, Austria, Elvetia, Liechtenstein, Franta, Luxemburg, Belgia si Olanda.

„Kona Electric este un autovehicul cu emisii zero la un pret atractiv, care combina caracterul multifunctional cu autonomia si cu performanta. Cele mai recente actualizari au adus conectivitate sporita si un sistem trifazic de incarcare, ceea ce face ca pachetul general sa fie si mai convingator. Suntem incantati ca TopGear a recunoscut atuurile Kona Electric. Aceasta distinctie se alatura numeroaselor premii obtinute anterior pentru acest autovehicul remarcabil”, a declarat Andreas-Christoph Hofmann, vice presedinte Marketing & Produs – Hyundai Motor Europe.

În România Hyundai Kona Electric costă 35.272 de euro cu TVA inclus

Modelul coreean este disponibil în două versiuni, una cu o baterie de 64 kWh și o putere a motorului electric de 204 CP și cealaltă cu o baterie de 39,2 kWh și o putere a motorului electric de 136 CP. În primul caz autonomie modelului electric atinge 449 de kilometri, fiind măsurată după ciclul WLTP.

Pentru modelul cu capacitate redusă a bateriei, autonomia atinge 289 de kilometri. Performanețele dinamice sunt, de asemenea, diferite, modelul mai puternic având nevoie de 7,6 secunde pentru a accelera de la 0 al 100 km/h. Pentru aceeași performanță, Kona cu motorul de 136 CP are nevoie de 9,9 secunde.

Conectat la un încărcător rapid de 100 kW, acumulatorul de 64 kWh poate fi încărcat pana la 80% în doar 54 de minute. Cu încărcătorul on-board de 10,5 kW, care funcționează la curent alternativ, pentru pachetul cu baterie de 64 kWh, procesul dureaza 7 h 30 min, respectiv 4 h 50 min pentru bateria de 39,2 kWh.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Netcarshow.com



Comentarii
Inchide