MINI electric a sărbătorit 11.000 de unități produse

Autor: Marius Vișan 31 iul. 2020 Mașini electrice

Uzina MINI din Oxford a atins un nou reper: exemplarul MINI electric cu numărul 11.000. Cifra a fost atinsă chiar înainte de pauza de vară anuală a uzinei.

Prezentat în iulie 2019, primul model full electric de la MINI este asamblat la Oxford, ieşind de pe aceeaşi linie de asamblare ca şi modelele cu motoare termice. MINI electric este al doilea model MINI electrificat din portofoliul mărcii, alături de MINI Countryman plug-in hybrid. Primele livrări în România au început în luna mai.

Sub capota lui MINI electric, în locul motorului pe benzină sau diesel, există un motor electric. Propulsorul compact cu electronica de putere și transmisia integrate este poziţionat în secţiunea frontală. Bateria cu configuraţie specifică modelului este realizată din celule litiu-ion subdivizate în 12 module. Ele formează o unitate de forma literei T poziţionată în podeaua automobilului, oferind o capacitate brută de 32,6 kWh (28.9 kWh net).

MINI electric parcurge 0 la 100 km/h în 7,3 secunde

Motorul electric oferă 135 kW/184 CP şi 270 Nm. Acceleraţie de la 0 la 60 km/h în 3,9 secunde şi de la 0 la 100 km/h în 7,3 secunde. Bateria litiu-ion cu o capacitate brută de 32,6 kWh permite o autonomie de 235-270 de kilometri – fără constrângeri în ceea ce priveşte volumul portbagajului. Bateria poate fi încărcată la o sursă casnică, la wallbox sau la staţiile de încărcare publice, încărcare rapidă cu curent continuu posibilă până la 50 kW.

Versiunea electrică a lui MINI este echipată standard cu o avertizare acustică a pietonilor. Un sunet distinctiv creat special pentru MINI Cooper SE este generat printr-un sistem de difuzoare.

MINI electric este unul dintre cele automobile electrificate pe care BMW Group le oferă în prezent prin mărcile din portofoliul său. Acest număr va fi crescut la un total de 25 de modele electrificate până la finalul anului 2023, peste jumătate dintre acestea urmând a fi full electrice.

Creşterea popularităţii automobilelor electrice înseamnă că anul viitor fiecare al treilea MINI Hatch (3 uşi) construit la uzina din Oxford este de aşteptat să fie un model full electric.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide