Nissan Leaf transformat în brad de Crăciun. Câți brazi poate alimenta sistemul de frânare regenerativă? VIDEO

Autor: ProMotor 11 dec. 2019 Mașini electrice

Decorațiunile de Crăciun sunt instalate treptat în orașe, dar și mai surprinzător este că unele ajung chiar pe mașini. Ca în cazul lui Nissan Leaf, de exemplu, care a devenit „bradul” de Crăciun al producătorului japonez.

Se apropie Crăciunul, iar asta se vede pe străzi și magazine care sunt pline de decorațiuni luminoase. Compania Nissan a decis ca anul acesta să sărbătorească Crăciunul folosind tehnologia sedanului său electric Leaf.

În clipul de prezentare vedem că instalația luminoasă a fost instalată pe mașină, iar aceasta funcționează cu energie electrică obținută prin frânarea regenerativă al mașinii. Sistemul „e-Pedal” transformă energia cinetică creată în urma decelerării sau frânării în energie electrică pe care o trimite apoi în baterie.

Deși această tehnologie este de obicei folosită pentru a obține o autonomie mai mare pentru deplasare, în cazul acesta ea a fost folosită pentru a alimenta sutele de becuri LED, bradul împodobit și renul așezate pe acoperiș.

Nissan anunță că un șofer Leaf generează în medie 744 kWh de energie la fiecare 17.700 de km, în fiecare an. Această energie este suficientă pentru a alimenta 266 de brazi de Crăciun cu 700 de LED-uri pentru o oră.

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: largus.fr



Comentarii
Inchide