Noul Mercedes-Benz eVito Tourer. Modelul are o baterie de 90kW cu o autonomie de 421 km

Autor: Marius Vișan 30 iul. 2020 Mașini electrice

Elementele cheie ale acestui facelift sunt reprezetate de autonomia de 421 de km a lui Mercedes-Benz eVito Tourer, dar și noua familie de motoare OM 654, cu patru cilindri. De asemenea, modelele dispun de noi funcții ale sistemelor de infotainment precum și de îmbunătățiri ale design-ului.

În combinație cu noua familie de motoare OM 654, Mercedes-Benz Vito este dotat standard cu tracțiune pe puntea din spate și are opțiunea de tracțiune integrală permanentă 4×4. Acest lucru îi permite să se adapteze cu ușurință la orice fel de drum.

eVito Tourer este destinat transportului de persoane

Înălțimea autovehiculului rămâne sub doi metri, chiar și atunci când este echipat cu tracțiune integrală. Astfel, Vito nu își pierde funcționalitatea zilnică și intră fără probleme în garaje obișnuite, precum și în parcări cu mai multe etaje și subterane sau spălătorii auto.

AIRMATIC este disponibil pentru prima dată pentru modelele Vito, eVito și EQV, sistemul ajustează suspensia la condițiile necesare. Datorită garzii la sol înalte, confortul călătoriei este asigurat chiar și pe teren accidentat. Active Brake Assist, DISTRONIC și oglinda retrovizoare digitală extind gama de sisteme de asistență din dotarea noului Vito, la 13 sisteme disponibile, față de cele 10, disponibile pentru generația anterioară.

Mercedes-Benz eVito Tourer are o autonomie de 421 km

Noul eVito Tourer păstrează design-ul modelului Vito cu combustie internă. Însă, sub partea frontală se află transmisia electrică, care alimentează roțile de pe puntea față cu până la 150 kW. Motorul electric, transmisia cu un raport fix, sistemul de răcire și electronica de putere formează o unitate compactă.

Modelul are un încărcător de bord AC răcit cu apă, cu o putere de 11kW. Astfel, autovehiculul este pregătit și pentru încărcare acasă, sau la stațiile publice. Realimentarea se face cu o priză CCS.

Intră în Galeria Foto

eVito Tourer poate fi încărcat de la 10% la 80% în aproximativ 45 de minute, la o stație rapidă de încărcare, datorită capacității sale maxime de 110kW. Bateria are o capacitate de utilizare de 90kW și asigură o autonomie de 421 km.

Întrucât bateria este amplasată sub caroserie, interiorul este extrem de spațios. Două variante de lungime vor fi disponibile pentru comandă pentru autovehicului comercial ușor cu 0 emisii: 5140mm sau 5370 mm.

Noul Mercedes-Benz Vito este deja disponibil pentru comenzi începând din luna aprilie a anului curent, iar noul eVito Tourer va fi disponibil pentru comenzi în curând.

În Germania, prețului modelului eVito Tourer pornește de la 53,990 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz, insideevs.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide