Un Prius taxi face dovada că maşinile hibride sunt fiabile

Autor: Oraan Mărculescu 17 ian. 2014 Mașini electrice
Un Prius taxi face dovada că maşinile hibride sunt fiabile

Un model Toyota Prius din a doua generaţie a ajuns la un milion de kilometri fără reparaţii. Repet: UN MILION DE KILOMETRI FĂRĂ REPARAŢII. Maşina a necesitat doar revizii şi schimbarea periodică a consumabilelor, cum ar fi discurile şi plăcuţele de frână, în timp ce componentele electrice şi electronice au funcţionat ireproşabil.

Este vorba despre o maşină folosită ca taxi în Viena de către firma EcoTaxi, care are în funcţiune 200 de astfel de autoturisme. Iar oficialii declară că sunt atât de mulţumiţi de maşinile lor, încât acest exemplar va rămâne în funcţiune pentru, se speră, încă un milion de kilometri.

Totuşi, având în vedere că garanţia pentru baterie este de 8 ani, rămâne de văzut dacă în continuare maşina se va comporta la fel de bine sau vor apărea probleme mai mari, cauzate de uzura accentuată şi de vechime.

Oricum, a doua generaţie Toyota Prius e nu doar cea mai bine cotată maşină hibridă ca fiabilitate în acest moment, ci şi una dintre cele mai fiabile maşini, conform organismului german TUV.

Şi în ultima statistică TÜV Report 2014, această generaţie Prius a avut cele mai mici rate ale defecţiunilor în două categorii de vechime, ceea ce ar trebui să fie o minimă garanţie că temerile privind tehnologia hibridă, chiar şi în domeniul second hand, n-ar trebui să fie aşa de mari.

Voi ce părere aveţi:

MERITĂ CUMPĂRATĂ O MAŞINĂ HIBRIDĂ SECOND HAND?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide